Život po Dáeši - Děti Islámského státu přehled

Život po Dáeši - Děti Islámského státu https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/319214/bmid_zivot-po-daesi-deti-islamskeho-stat-MsW-319214.jpg 4 15 15

Léa se chystá spáchat ve Francii atentát na synagogu. Inčs se už třikrát pokoušela připojit k islámským bojovníkům v Sýrii. Hanane se ze Sýrie podařilo uprchnout. Alí a Auda chtěli i s miminkem odejít do “svaté země“. Charlotta má konečně pocit, že ji její noví “bratři a sestry“ milují jako nikdo jiný na světě. Aida byla hrdá na svého manžela, který se měl stát mučedníkem. Brian by nejraději zničil všechny, kdo smýšlejí jinak než on. A také Nadia, která se svým týmem hledá cesty, jak jim pomoci. Život po Dáeši je velice poutavý, emotivní a ze skutečných zážitků autorky vycházející příběh o dětech a mladých lidech ze západní Evropy, kteří byli naverbováni agenty radikálních islámských hnutí a konvertovali k islámu. Události, na nichž jsou příběhy založeny, jsou přitom velmi čerstvé a reflektují zcela nedávnou minulost posledních několika málo let – zejména od vypuknutí konfliktu v Sýrii. Dounia Bouzarová je přední francouzskou odbornicí na problematiku radikálního islamismu a již řadu let se podílí na boji proti islámským radikálním hnutí a snaží se pomáhat jejich obětem. V posledních letech vede speciální tým, který se zaměřuje zejména na práci s mladistvými obětmi islamistů na francouzském území. Žije pod neustálou policejní ochranou.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

La vie après Daesh , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život po Dáeši - Děti Islámského státu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Jrsnbl
09.12.2023 4 z 5

Autorka, francouzská muslimská antropoložka, popisuje velice důležité společenské téma. Náboženský radikalismus. Život po Daéši nás zavádí do Francie z roku 2015 a dob vrcholu Islámského státu. Mnoho, do té doby umírněných muslimů, poměrně snadno podlehne indoktrinaci a propagandě z Rakky a věří, že v tzv. Daéši jim bude dobře. Mnohdykrát tomu ovšem tak není.

Rozhodně zajímavé téma, občas jsem se ovšem ztrácel v postavách, jelikož si k nim člověk za tu poměrně malou chvíli nevybuduje až tak hluboký vztah. I přesto je to knížečka hodná přečtený pro každého, kdo chce nahlédnout pod pokličku islámského radikalismu.

adorjas
01.01.2021 4 z 5

Veľmi zaujímavá kniha, ktorá mi takým reportážnym spôsobom nastienila, akým spôsobom prebieha nábor bojovníkov do tej fiktívnej vojny, kde vraj chceme zničiť ich svet, hodnoty a náboženstvo. Už som čítala podobnú knihu od Asne Seierstad, Dve sestry, ale tá bola napísaná viac vo forme príbehu, úplne som nechápala motívy týchto mladých ľudí. Ale ak si prečítate obe knižky, dá vám to presnejší psychologický obrázok ich počínania.


Greenfingers
08.03.2020 4 z 5

Kniha budiž mementem pro všechny, kteří inklinují k radikálním fundamentalistickým ideologiím. Autorka emotivním způsobem vykresluje osudy mladých lidí, kteří podlehli zrůdnému učení islámu, prezentovanému vůdci tzv. islámského státu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život po Dáeši - Děti Islámského státu v seznamech

v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit4x

Autorovy knížky

Dounia Bouzar
francouzská, 1964
2016  85%Život po Dáeši