Život bez plastů přehled

Život bez plastů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390910/bmid_zivot-bez-plastu-6WO-390910.jpg 4 13 13

V současné době je život absolutně bez plastů nemožný. Můžeme se ale pokusit přemýšlet o bezpečných, znovupoužitelných a dostupných alternativách k plastovým produktům, které používáme v každodenním životě. V tomto podrobném průvodci ukazují Jay a Chantal čtenářům, jak analyzovat vlastní spotřebu plastů, najít a vytvořit jednoduché náhrady. Ozdravte svou rodinu, rozšiřujte povědomí o problému a vyzařujte pozitivní, bezplastovou energii - to všechno díky různým akcím a opatřením, které uleví životnímu prostředí.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Esence
Originální název:

Life Without Plastic


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život bez plastů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

vladku
17.05.2023 5 z 5

Hutná a tak celkem obsáhlá kniha plná praktických informací pro ty, co pochybují o plastech. Dozvíte se informace, co všechno už víme o plastech, jejich rizicích i co tušíme nebo jen předpokládáme. Dozvíme se možnosti, jak se obejít bez plastu v konkrétních situacích nebo aspoň minimalizovat množství plastu, které používáme. Kniha dává argumenty pro, proti, snaží se o relativní srovnání rizik.

Za mě je to jedna z nejlepších ekologických knih, která se snaží o opravdovou ekologii, tu, která se neobejde bez přemýšlení, komplexního přístupu. Plasty nás doprovázejí všude, mají své výhody i rizika. Nedává ve většině případů smysl roky používané plasty nahradit neplastovými alternativami. Kniha je tak výborně vyargumentovaná, že ji věřím, přesvědčila mě zas o něco víc se vyhýbat plastům ve více případů. Takže až věci plastové doslouží, stanou se rizikovými, nové budou pravděpodobně už bezplastové.
Doporučuji.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život bez plastů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x