Život a smrt renesančního kavalíra přehled

Život a smrt renesančního kavalíra https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46763/bmid_zivot-a-smrt-renesancniho-kavalira-KEp-46763.jpg 4 9 9

Hrdinou našeho vyprávění bude všestranná renesanční osobnost, kavalír sir Walter Raleigh, který se narodil v Anglii někdy kolem roku 1554 a skončil na popravišti v roce 1618, necelé tři roky před exekucí českých pánů před Staroměstskou radnicí v Praze... Edice Kolumbus svazek 116. 1. vydání.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život a smrt renesančního kavalíra. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

braunerova
28.12.2021 3 z 5

Souhlasím s komentářem níže, i mě iritovalo neustálé prolínání osudů anglických a českých osobností, i když k sobě neměly žádný vztah. Za nešťastný také považuji autorův nápad na "konfrontaci příhod našeho kavalíra" s literárními díly jeho současníka Shakespeara.

"Byl to největší pokrokový převrat, který lidstvo dosud prožilo; doba, jež potřebovala a zrodila obry, obry silou mysli, vášnivostí i charakterem, všestranností a učeností. Lidé, kteří položili základ modernímu panství buržoazie, byli všechno, jen ne měšťácky omezení."
Bedřich Engels

Kozel
13.12.2015 2 z 5

Tak za mě bohužel ne. Dlouho se mi nestalo, abych knihu nedočetl. Přes veškeré vědomí, že se jedná o naučnou literaturu, a vcelku čtivý Bejblíkův styl jsem musel s nepříjemným pocitem a odporem ke čtení odložit. I když je Raleigh velmi zajímavá osobnost a svět Alžběty je má oblíbená část dějin, vadilo mi, že do životopisu Waltera místy až násilím cpal Bejblík současné dějiny a odkazy k české historii a osobnostem, které neměli žádný vztah k vyprávěné části Raleighova života nebo dějinám. Je to však spíš můj osobní problém, který by nemá za cíl nikoho od knihy odradit.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Život a smrt renesančního kavalíra v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x