Teď poznáte Negana! přehled

Teď poznáte Negana! https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396910/bmid_zivi-mrtvi-ted-poznate-negana-mxu-396910.jpg 4 79 79

KDO JE NEGAN? Charismatický psychopat, který se poprvé objevil v jubilejním stém sešitu ŽIVÝCH MRTVÝCH, si znepřátelil Ricka Grimese, když zavraždil jednoho z jeho přátel baseballovou pálkou obalenou ostnatým drátem (kterou oslovuje "Lucille") a vedl své Zachránce do nesmiřitelné války proti Alexandrii a sousedícím komunitám. Ale kým vlastně byl, než celá společnost zkolabovala? V této knize se konečně dozvíte odpověď.... celý text

Literatura světová Horory Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Here´s Negan! , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teď poznáte Negana!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

risha03
09.04.2024 4 z 5

Mimochodem, ten překlad názvu je fakt katastrofa, obzvláště když "Here´s Negan" odkazuje na "Here´s Johnny!". Ano, úplně slyším Jacka Nicholsona jak v The Shining křičí: "Teď poznáš Johnnyho!".....

risha03
09.04.2024 4 z 5

Jednohubka, doslova. To se pak těžko hodnotí. Celá série je top, proto mi tu nejde přes prsty dát nižší hodnocení, nicméně v podstatě jen jako fanoušek série je nutné toto mít a číst. Opravdu je to kratinké, za půl hodiny máte přečtené. Příběh chvátá. Doslova. A vlastně je to takové nijaké. Zase cena toho je velice přijatelná, takže není co řešit... Do sbírky pro fanouška TWD nutnost.


Richard Skolek
07.08.2023 5 z 5

Bez nadsázky jeden z nejlepších příběhů, co jsem kdy četl. Jestli Robert Kirkman něčím vyniká, je to práce s tempem a rytmem vyprávění, čtenář se tady ani na chvíli nenudí. Rychlejší díly střídají pomalejší, násilí střídá reflexe, části zaměřené na skupinu jako celek střídají ty komornější a osobnější. Prohlédnout strukturu příběhu není nijak těžké postavy putují postapokalyptickým světem, pak najdou bezpečný úkryt, potom zjistí, že má nějakou slabinu, a nakonec ho musí opustit a začít zase od začátku Kirkman je ale velmi nápaditý. Každý úkryt je jiný a naši hrdinové jsou v něm jinak dlouho, každá větší skupina nepřátel, na kterou narazí, se výrazně liší od všech ostatních, každá část komiksu má jiný náboj a nádech. Nikdy jsem neměl pocit, že by se něco opakovalo nebo že by byl příběh uměle prodlužován, a kdykoliv jsem začal mít dojem, že už mě nic nepřekvapí, přišel nějaký šok.
Úžasní jsou i hrdinové. Na to, že jde o komiks, se autorovi podařilo přijít s množstvím překvapivě komplexních postav, které si člověk oblíbí. Vyvíjí se jak jednotliví hrdinové, tak i skupina jako celek na začátku jsou všichni dost naivní a důvěřiví, postupně se z nich ale stávají zvířata, která následně těžko hledají cestu zpět k lidství. Kirkman se důsledně věnuje traumatům, která s sebou přežití v tomto nelítostném světě nese a s nimiž se každá z postav vyrovnává po svém. Právě pomalejší a komornější části, kdy se hrdinové zamýšlejí nad tím, kým vlastně jsou, komiks neuvěřitelně pozvedávají.
Nakonec musím ještě vyzdvihnout tón vyprávění. Jako celek je to samozřejmě velmi temné a tragické, zároveň je tu ale dost humoru a nechybí řada pěkných chvilek (což je další podstatný důvod, proč se člověk s postavami sžije).

P. S.: pokud s komiksem váháte kvůli seriálu, nejzásadnější body jsou většinou stejné, ale hodně věcí je tu jinak. Ačkoliv budete ochuzeni o některá překvapení, je to přece jenom odlišný příběh. Rozhodně stojí za to a z mého pohledu je o poznání lepší, především co se týče zmiňovaného vypravěčského tempa zatímco v seriálu je často několik vyčkávacích dílů, kde se nic nestane, komiks jde neustále dopředu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (22. týden)

26.05.2019


Citáty z knihy (4)

Tak čůráčci, kterej z vás hraje další?


Nejsem dokonalej... do hajzlu... jsme nanejvýš nějaký podělaný čoklí hovno, do kterýho jsi šlápla. Zasloužíš si víc.


Nejsem v pohodě! Právě jsem zavraždil dva lidi!


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Teď poznáte Negana! v seznamech

v Přečtených98x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x