Živel přehled

Živel https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357473/mid_zivel-nE4-357473.png 4 98 98

Neodolatelný dublinský zlodějíček aut Mahony odjakživa sdílel svůj svět s přízraky mrtvých. Avšak ta, kterou hledá, mu stále uniká. Jako dítě byl Mahony nalezen na schodech sirotčince. Vždycky si myslel, že matka ho buď opustila, nebo zemřela. Když o šestadvacet let později dostane anonymní zprávu, že jí byl násilně odebrán, vydá se do své rodné vesnice Mulderrig, aby zjistil, co se tehdy stalo. Jeho příjezd, tmavé oči a cizácké chování vyvolají mezi místními nebývalý rozruch a obrátí vesnici vzhůru nohama. S pomocí svérázné paní Cauleyové začne Mahony vyslýchat všechny, kdo zmizení jeho matky pamatují. Jenže ne každý v Mulderrigu ho vítá s otevřenou náručí. Do cesty se mu postaví vdova Farellyová a také namyšlený puritánský otec Quinn, který má v úmyslu očistit vesnici jak od Mahonyho, tak od veškerých vzpomínek na jeho hříšnou matku. Úskočný kněz však netuší, že mulderrigští mrtví hodlají prozradit svá tajemství a nyní konečně našli někoho, kdo jim naslouchá…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Himself , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Živel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

marvarid
07.11.2023 4 z 5

Expresivní jazyk, barvité, zemité postavy. Autorka dovedně míchá žánry. Bavilo mě to, jen jsem někdy měla pocit (hlavně v závěru knihy), že až moc tlačí na pilu – zněvěrohodňuje děj a chování postav na úkor až nesmyslně vyšponované (a místy dost vulgární) rétoriky. Samotné rozuzlení příběhu je takové nějaké nedomyšlené, banální. Celkově ale hodnotím pozitivně, doporučila bych jako lehčí a zábavné čtení na dovolenou.

5tužka
11.07.2023 5 z 5

dokonalá knížka, krásný jazyk, super příběh!


petr_
12.05.2022 5 z 5

začnu citátem z knihy:
"Je všeobecně známou pravdou, že když se mrtví snaží na něco si vzpomenout, živí se ještě usilovněji snaží na to zapomenout."

Tato věta velmi výstižně a stručně vystihuje obsah knihy. Jenom si s údivem uvědomujete, že čtete detektivku, knihu o mrtvých a možná ještě něco jiného v jednom celku. Jsou tam zajímavé postavy, rodinné příběhy, zajímavé přírodní scenérie z Irska. Protože jsem nedávno v Irsku byl tak se mi to prostředí (které mě fascinovalo ) vybavilo. Nerad bych více zabíhal do děje, protože si ho musí čtenář sám pročíst a prožít. Mohu jenom konstatovat, že se nejedná o tuctovou knihu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Živel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených7x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x