Zhroucený čas přehled

Zhroucený čas https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456517/bmid_zhrouceny-cas-2q6-456517.jpg 4 335 335

Realita je rozvrácená. Zprvu se to tvářilo jako nemoc. Epidemie, která se šíří neznámými prostředky, a jež dohání své oběti k šílenství vzpomínkami na život, který nikdy nežili. Ale za běsněním, které obchází svět, nestojí žádný patogen. Je to jen první šoková vlna, uvolněná ohromujícím objevem – to, co je v ohrožení, nejsou naše mysli, ale samotná struktura času. Detektiv Barry Sutton se v New Yorku dobírá pravdy, zatímco ve vzdálené laboratoři si neurovědkyně Helena Smithová zatím neuvědomuje, že ona sama drží klíč k tomuto tajemství… A nejen to, i prostředky, jak s tím bojovat. Barry i Helena budou muset společně čelit svému nepříteli dříve, než budou oni i svět samotný uvrženi do stále rostoucího chaosu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Laser-books (Laser)
Originální název:

Recursion , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zhroucený čas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (90)

danca5060
předevčírem 5 z 5

Perfektní. Nic jsem od knihy nečekala, vůbec nic. Sáhla jsem po ní náhodou v knihovně, potřebovala jsem nějakou "jednohubku" na prázdniny k moři. Příběh mě zcela pohltil, slovo co slovo v mé hlavě vytvářelo obraz..film...příběh, jako bych v něm byla. Nebudu tvrdit, že se jedná o to nejoriginálnější dílo, umělecký počin roku, intelektuální vrchol scifi literatury. Ale bylo to sakra čtivé. Taková ta kniha, kdy se kolem vás zastaví svět a jste tu jen vy a příběh.

Eldar80
20.05.2024 5 z 5

Mě to překvapilo. Jedna z nejlepších knih co jsem četl. Tady se autor přesně trefil do mého vkusu. Nerozumím hodnocení. Přijde mi podhodnocené. Po několika letech mě zas něco silně oslovilo.
Naposledy mě tahle dostal Kulový blesk a Růže pro Algernon před 4 lety. A možná ještě Kořist od Crichtona před 5 lety. Jinak sem nic tak dobrého nečetl. To je taky dost podivné zjištění. (Rozptyl knih, co?)
To je tím, že beletrii čtu málo. Na mě to působilo jako thriller a horor dohromady. Když se nad tím člověk zamyslí, tak je to dost brutální. Čtení vyvolávalo úzkost a tak se mi dělalo trochu nevolno.
Vcítit se do hlavních postav bylo náročné. Víc a víc. Je to skutečně napínavé od začátku do konce. Navíc má autor literární talent. Postavy jsou uvěřitelné a věrohodné. To se mi moc líbilo. A pak celé technické řešení.
Vychází z toho, že pořád nevíme, co je vědomí a jak funguje. Připomíná to knihy od P. K. Dicka. Ten mívá v románech nějakou myšlenku nebo přesah. Tady žádná myšlenka není. Je to jen hodně napínavé.
Přesah si každý najde v tom, co hlavní postavy prožívají. Autor to napsal tak, že jsme postavám fakt hodně blízko. Teprve až poslední třetina byla slabá. Myslím, že hlavně proto, že to autor zbytečně přehnal.
Do té doby to bylo málem geniální. Rozhodně doporučuju. Jen to nadšení bude různé. Možná lidem vadí, že ten nápad s dějem není originální. Jsou takové i filmy. Já si cením využití neurologie a dojemných životů postav. 95%


kikikrat
16.04.2024 4 z 5

U knih autora musíte opravdu přemýšlet a nebylo tomu jinak ani teď. Vše je tak komplikované a je třeba se soustředit aby vám nic neuniklo. Pořád čtete a říkate si co? Cože? A pak spolu s hlavníma postavama začnete konečně chápat. Doporučuji všem, kteří mají rádi vědu a zajímavé příběhy u kterých musí přemýšlet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Goodreads Choice Awards (Best Science Fiction)


Kniha Zhroucený čas v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených419x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených27x
v Knihotéce242x
v Chystám se číst252x
v Chci si koupit81x
v dalších seznamech3x