Žihadlá přehled

Žihadlá
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80713/zihadla-80713.jpg 4 257 257

Na newyorskom letisku pristane lietadlo. Všetky elektronické systémy v okamihu zlyhajú a piloti na výzvy riadiacej veže neodpovedajú. Po násilnom vniknutí na palubu objavia v tmavom lietadle štyroch pasažierov na pokraji života a smrti. Ostatní sú mŕtvi, ibaže ich telá sa odmietajú podriadiť biologickým zákonom rozkladu. Prípad preberá doktor Ephraim Goodweather, vedúci projektu včasného varovania a likvidácie rozsiahlych epidémií, ktorý sa súčasne vyrovnáva s rozpadom manželstva a bojuje o právo opatrovať syna. Spolu s kolegyňou Norou Martinezovou zisťujú, že nemajú do činenia s obyčajnou nákazou. Tajomstvo by mohla poodhaliť veľká vyrezávaná truhla v nákladnom priestore lietadla – lenže tá záhadne zmizla. Štyria zachránení cestujúci sa zázračne uzdravujú, traja z nich však odmietajú zostať v nemocnici na pozorovanie. V tele posledného prebiehajú nepochopiteľné zmeny a muž dostáva neukojiteľnú chuť na ľudskú krv. Keď z mestských márnic bez stopy zmiznú mŕtvoly dvoch stoviek pasažierov, Ephraim s Norou sa dostávajú do podozrenia. Nikto neverí ich presvedčeniu, že ľudská rasa je na pokraji vyhynutia. Preto proti nákaze bojujú len s pomocou starého profesora Setrakiana, prisťahovalca, majiteľa záložne, človeka s hlbokými teoretickými i praktickými poznatkami v oblasti mystiky. Netušia, že sa budú musieť postaviť protivníkovi, ktorý vystúpil priamo z legiend.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Strain , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žihadlá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

CharlesWard
25.03.2024 4 z 5

Neskutečně chytlavá prvotina.

ludek.n
13.12.2023 3 z 5

Řídící věž mezinárodního letiště JFK ztratila s letem 753 z Berlína do New Yorku kontakt krátce po přistání. Přivolaní záchranáři objevili na palubě letadla s výjimkou čtyř přeživších všechny mrtvé. Jediný Abraham Setrakian tuší, co se na palubě letadlo stalo. Do New Yorku dorazilo nejstrašnější zlo, jaké kdy lidstvo poznalo. Guillermo del Toro ve spolupráci s Chuckem Hoganem dali dohromady děsivý příběh v duchu těch nejlepších tradic B-čkových hororů. Použijeme-li filmové analogie, zkombinovali Noc oživlých mrtvol se Stínem upíra a Smrtící epidemií, přidali trochu apokalyptických vizí, nějaké ty historické odkazy, drásající mezilidské vztahy a samozřejmě partu ke všemu odhodlaných zachránců civilizace, a na světě je Nákaza., coby první díl trilogie Zhoubný kmen. Upřímně, docela se povedla, jen kdyby zasáhl odpovědný redaktor a donutil pány trochu text zahustit a proškrtat. Toho hraní si okolo hlavní dějové linie je prostě příliš mnoho a román na mnoha místech ztrácí tempo. Namísto okamžité úderné akce nabídne zdlouhavé vyjasňování si postojů, rodinné tragédie a hlasování o důvěře. Ještě to není ztracená varta, ale má to k ní nebezpečně blízko.


Erlif
16.11.2022 4 z 5

Vlastně nevím, jak tuhle knížku hodnotit, kdysi jsem viděla seriál, který je podle knížky natočený a překvapivě se knižní předlohy držel... Uvidíme, co další díly.

Čtivé to bylo, jen jsem byla ochuzená o překvapení. A asi si umím představit, kdybych to četla a neviděla seriál, že trnu a jsem zvědavá, co z toho bude... :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žihadlá v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených330x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených21x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech7x