Žhář přehled

Žhář https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166588/bmid_zhar-Fw8-166588.jpg 4 79 79

V Lillestromu řádí během Velikonoc nelítostný žhář. Je posedlý očistnou silou ohně a chce ji využít ke zničení všeho, co mu připomíná mládí. Někdy v této době se osmnáctiletý Karsten zamiluje do spolužačky Jasmíny, ale tento milostný vztah vzbudí až agresivní nelibost v její muslimské rodině. Karsten se bojí výhružek Jasmíniných mužských členů rodiny, a aby se ochránil, připojí se k tajnému spolku starších mladíků. Brzy mu však dochází, že tato skupina může být mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázal představit. O Velikonocích Karsten záhadně zmizí. A už se nikdy nevrátí. Prestižní ocenění Rivertonprisen za nejlepší norský krimi román roku 2011.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Jota
Originální název:

Ildmannen , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žhář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (28)

bigben
07.01.2023 3 z 5

První část byl popis situace a děje, než se stane, co je poté vyšetřováno v druhé části. V podstatě bez policejní pomoci dokáže sestra zjistit, co se stalo. Trochu mi trvalo než jsem se začetla, ale především druhá část mi šla od "ruky" až moc rychle.

Snoopi
04.02.2020 5 z 5

Velice kvalitní detektivka. I když jsem si později musela občas ujasňovat, kdo je kdo. Zajímavé vykreslení psychologie postav. Samozřejmě nechybí ani gradující napětí. Kniha mne opravdu chytla a zaujala.


midloch
06.01.2020 4 z 5

Stejně jako Slepá skrvna je i tento román spíše o psychologii postav, než aby to byla klasická skandinávská detektivka. V této knize se opět vyskytuje kriminalista Roar Horvath a novinář Dan-Levi (opět ale spíš jako postavy v pozadí). Čte se to lépe než předchozí kniha utora a i počet překlepů a nedoklepů není tak drastitcký jako v předchozí knize. Proto dávám o hvězdičku víc. Velmi slušný psychologický thriller.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2011 - Rivertonprisen


Kniha Žhář v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených6x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x