Zen v 10 lekcích přehled

Zen v 10 lekcích
https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64410/zen-v-lekcich-64410.jpg 3 12 12

Zen v deseti lekcích je jednoduché, zábavné vysvětlení principů zenového myšlení a žití. Tento praktický manuál vám předvádí, jak lze využít harmonii zenu při každodenních činnostech. Je uspořádán do deseti přehledných kapitol, z nichž je každá uzavřena oddílem otázek a odpovědí, které vyjasňují zbývající dotazy.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Zen


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zen v 10 lekcích. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Shindo
04.12.2017 1 z 5

Odpad určený pre bežnú nekritickú verejnosť ako asi vačšina kníh z tohto nakladatelstva. Na tému zenu je mnoho omnoho kvalitnejších kníh, no keďže zen je momentálne in, vyšiel aj tento výblitok. Autor tu mieša pojmy s dojmami, uvádza viacero nepresných informácií a celkovo prezentuje zen ako niečo komerčné, niekde na úrovni reklamy na Pepsi alebo argentínskych telenoviel. Zen je o bežnom živote, no rozhodne nie o komercii. Pozitívom sú ale pekné obrázky.

Thorin
25.09.2013 5 z 5

Kniha je velmi příjemný úvod do Zenu. Narozdíl od jiných podbízivých knih o Zenu, tato kniha se nesnaží být knihou pro vyvolené, tj. většina čtenářů pak neví o co jde, ani se nesnaží vykolejit čtenáře složitými metafzycikými megabajty textu :-)

Autor ukazuje jak lze praktikovat ZEN v západním světě. Obsahuje i věci pro Evropana nepohodlné, jako např. doporučení chovat se mravně. Už to je pro mě znamením, že kniha nemá za cíl ziskuchtivost :-)

Pro martinakLLL: Je to jednoduché. 1/ Snažit se dodržovat zmíněných 10 bodů mravních pravidel ve svém životě 2/ Upevňovat klid a sebepozorování v jednoduché meditaci počítaní dechu 3/ Pokud možno trénovat odpoutání od konzumního způsobu života...


martinkaLLL
16.10.2011 1 z 5

Tak z této knížky jsem nepochopila vůbec co je to ZEN. Jediné co mě to dalo byl popis jak meditovat,ale to je vše.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zen v 10 lekcích v seznamech

v Přečtených13x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

zen

Autorovy knížky

2008  60%Zen v 10 lekcích