Čarodejník z krajiny Oz přehled

Čarodejník z krajiny Oz
https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91885/carodejnik-z-krajiny-oz-91885.jpg 4 204 204

Země Oz série

1. díl >

Dorotka sa nedobrovoľne a sama ocitla v čarovnej zemi Oz. Jediné, po čom túži, je vrátiť sa domov. Pomôcť jej však môže len tajomný čarodejník. Na svojej dlhej púti po žltej tehlovej ceste spozná nových priateľov, z ktorých každý na vyriešenie svojich problémov tiež potrebuje pomoc od tohto mocného muža. Keď však nakoniec Dorotka pred ním vysloví svoje prianie, zistí, že všetko je úplne inak ...... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Petit Press
Originální název:

The Wonderful Wizard of Oz , 1900


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodejník z krajiny Oz. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

ut.la
09.04.2024 2 z 5

O téhle knížce jsem tu a tam zaslechla, ale nikdy ji nečetla, až nedávno, kdy jsem na ni s dětmi narazila v knihovně. A přiznám se, že mě nenadchla. Na to, jak často a nadšeně bývá zmiňována a citována, mi zas tak skvělá nepřišla. Nedávalo mi to smysl, a vlastně se mi to moc nelíbilo ani jako pohádka pro děti. O nic jsem jako malá nepřišla.

kristijan
30.01.2024 5 z 5

Ze začátku mi chvíli trvalo, než mi přestal vadit malinko infantilní styl vyprávění, na kterém je hodně znát, že je kniha v první řadě zaměřená na menší školní děti. Příběh je ale tak plný krásně uhozených a přitom chytrých nápadů, že si mě po pár kapitolách úplně získal. Veliký strašlivý Oz a jeho mazaná řešení mě moc bavili a oblíbil jsem si postupně i čtveřici hlavních hrdinů, ze kterých každý má svůj zajímavý příběh. Překonalo to moje očekávání. Na konci mi scházela jediná věc (následuje malý spoiler): Dozvědět se, jestli se drvoštěp ještě potká se svým děvčetem.


LadyCharlene
08.01.2024 4 z 5

Velmi roztomilá pohádka, pobavila jsem se. Trošku mě mrzí, že jsem prošvihla box od Dobrovského. Ráda se k této dětské klasice vrátím. A stejně jako u Heidi mě mrzí, že jsem se do země Oz dostala až na prahu své 30... Ale těším se na návrat v podobě gamebooku.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarodejník z krajiny Oz v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených291x
ve Čtenářské výzvě48x
v Doporučených6x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst134x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech14x