Zem plná hmly přehled

Zem plná hmly https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468766/mid_zeme-mlhy-D46-468766.jpg 3 35 35

Zem plná hmly je posledným príbehom, ktorý A. C. Doyle napísal o profesorovi Challengerovi. Spolu so starou známou spoločnosťou z románu Stratený svet sa ešte raz pustíme do víru neuveriteľných objavov a dobrodružstiev. Tentoraz sa v centre udalostí ocitnú novinár Edward Malone a profesorova dcéra Enid Challengerová. Najprv z čírej zvedavosti, no neskôr z úprimného záujmu sa vydávajú na prieskum sveta duchov, spiritualizmu a jasnovidectva, ktoré vzbudzujú nevšednú pozornosť i rozporuplné reakcie verejnosti. Do pátrania zatiahnu aj skeptického profesora Challengera, ktorému vek neotupil jeho brilantnú myseľ a iba o máličko zmiernil jeho výbušnú povahu.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: , SnowMouse
Originální název:

The Land of Mist , 1926


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zem plná hmly. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Corso
14.06.2021 4 z 5

(SPOILER) Obsahom najvacsie dielo zo serie pribehov profesora CH. Tu sa uz Doyleova laska a naklon k spiritualizmu prejavil naplno. Challenger sa sice objavi len v poslednej asi stvrtine knihy, hlavnou postavou je Malone, napodiv zistime ze profesorova mila zena je uz po smrti, a ze ma dceru Enid s ktorou Malone beha v ramci novinarskej prace po kadejakych seansach. A o tom to je. Pribeh to skoro nejaky uceleny nema. Je to retaz seansi, kde sa hrdinovia utvrdia v tom ze existuju duchovia, co su duchovia, co su media, ako to funguje. Sumerlee je tiez uz po smrti, a mam dojem ze tu mohli fungovat akekolvek ine postavy a slo by to. Obcas ako by do celku bola zakomponovana akasi extra poviedka, vytrcaju z textu veci ako zazitok so strasidelnym domom, pribeh az dickensonovsky o "Silasovych detoch". V ramci romanu snad najlepsie casti. Inac to cele posobi ako obhajoba spiritualizmu a pre nas taka dobova sprava o jeho stave na zaciatku 20. strocia. Perlicka! Objavi sa aj duch pitekantropa!!! To inde tazko najdete. Celkovo sa mi to citalo dobre, nemal som chut to v polovici odlozit, pre milovnikov Doylea povinne citanie, pre milovnikov duchov tiez. Zavrsenie tejto serie ktora v sebe obsahuje absolutne nesurode dielka ako dobrodruznu cestu do praveku, sci fi poviedky so sialenymi napadmi, a roman o duchoch.

Johny_H.
16.05.2021 3 z 5

Tak tato kniha by mohla být poměrně zajímavá svým nápadem. Nevím možná je to generační problém mezi čtenářem a spisovatelem, ale za mě osobně rozvleklé příliš popisné a upřímně jsem měl pocit, že se autor zde snaží zjisti kolik postav je čtenář schopen pojmout a udržet o nich ještě přehled. No nevím kolik jich tam bylo celkem, ale rozhodně něco přes dvacet. To je trochu moc na příběh kde je popis seance pak popis seance a pak nebudete tomu věřit popíše autor další seanci. Když nepopisuje seanci kterých bylo zbytečně moc odskočí k postavě, která v příběhu není důležitá aby vznikla totálně zbytečná nic neříkající kapitola. Připadá mi velmi divné, že tuto knihu napsal ten samí autor jako Jedový pás který stojí za přečtení a je opravdu dobrý.


Jury
02.02.2019 1 z 5

Tak ze tak dobry autor vyplodi takou sracku sem nečekal... 1 hvezda za poznamky pod carou... Doporucuju se te knize vyhnout... Nedostanete co cekate!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zem plná hmly v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit7x