Železný klíč přehled

Železný klíč https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483778/bmid_zelezny-klic-2e2-483778.jpg 4 9 9

Příběh z Moravského krasu. Kateřina žije u svého otce, Voka z Holštejna, a mstivé macechy. Když otěhotní se svým milencem Merhlinem, místním kovářem a proslulým sukničkářem, otec ji vyžene. O pár století později chodí Bára s Romanem pro inspiraci k psaní na místo, kde archeologové odhalili zaniklou osadu. Proč jim všechno připadá tak neskutečně živé?... celý text

Romány Literatura česká
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Železný klíč


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Železný klíč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

maminaOlina
28.04.2024 2 z 5

Četla jsem knihu na cestách a několikrát jsem ji i odložila, jsem ráda, že jsem ji dočetla do konce, život lidí je různý, ale stále jsou hodní a zlí.

ctuvnoci
12.01.2023 1 z 5

Nakonec jsem knihu dočetla, ale chvíli to vypadalo, že k tomu nedojde. Chápu, že jako divadelní fraška mohl být příběh ze současnosti vtipný, tam člověk neočekává opravdové vykreslení postav, jejich pohnutek, stačí mu nadsázka a zábava a postavy mohou být klidně černobílé. Ale do knihy je podle mě potřeba víc a víc opravdovosti. Příběh z minulosti se zdál o trošku propracovanější, ale stále se točí kolem různých milostných dobrodružství, jejich zařazení mi připadalo prvoplánové. Jedovnické potěší, když čtou o místech, která jsou jim důvěrně známá, ale neznalým jsou ta místa cizí a bez popisu jim souvislosti nedojdou.


lenkaabooks
04.06.2022 3 z 5

Tak ráda bych dala hvězdiček víc, ale nemůžu :-( Dvě dějové linky - historická mě bavila opravdu hodně a současná - tu jsem protrpěla. Tak hnusné povahy, co autorka vykreslila, mně se do té knihy nelíbily, přišlo mi to zbytečně navíc. Lidská chamtivost a hamižnost je opravdu nechutná. A do jiného příběhu by mi seděla víc. Zato historickou linku bych rozvinula na celý román, ta byla fajn.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Železný klíč v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Marie Janíčková
česká, 1957
2021  76%Železný klíč
2022  %Bezkontaktní ženy aneb agrostory