Ze života rodiny Horáčkovy přehled

Ze života rodiny Horáčkovy
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/226584/bmid_ze-zivota-rodiny-horackovy-9gf-226584.jpg 4 14 14

Anička chodí prvním rokem do školy a je z celé třídy nejmenší. Její maminka je z toho nešťastná a tak svou maličkou dceru posiluje vitaminy v pilulkách, které holčička nemá ráda. Anička se rozhodne rozemlít prášky v mlýnku na kávu. V mlýnku bydlí skřítek a když se mu Anička svěří se svým trápením, rozhodne se jí pomoci. Zmenší rodiče a zmizí...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ze života rodiny Horáčkovy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Zemlja
29.04.2024 2 z 5

Moc se mi nelíbila, je trochu praštěná. S postavami se moc nejde kamarádit. Maminka to přehání s vitamíny, tatínek se nechová moc mužně, potměšilý skřítek. Holčičky je vám spíš líto.

muchomurka
05.10.2023 4 z 5

Knížka mě kdysi něčím zaujala, tak jsem ji měla na seznamu. Nedávno jsem ji objevila za pár korun, tak jsem to riskla a koupila ji. A nelituji. Příběh se mi líbil a co teprve Bambulce, která se u něj smála na celé kolo a v podstatě trvala na tom, že jí knížku musím přečíst najednou.
Příběh měl spád, nápad a ten jazyk, ten jsem si užívala. Jen jako dospělá bych tam ocenila více vysvětlení, víc dotáhnout/prohloubit některé nápady. A závěr bych také snesla méně náhlý. Ale jinak moc fajn čtení.
A souhlasím s komentářem Kleny.


*-*Kleny*-*
03.12.2020 4 z 5

První myšlenka, která mě napadla po přečtení knihy, byla, že by z toho byl pěknej večerníček.
Jak už jsem jednou někde psala. Moc nečtu dětské knihy, protože mi vadí, že většinou postavy v nich nejednají reálně nebo neúměrně svému věku. (Samozřejmě ne, pokud je na tom postavený děj knihy.)
Tady mi vadilo, že rodiče se z ničeho nic zmenšili, ale vůbec jim to ani nějak nevadilo, ani to neřešili, ani se nesnažili nějak přemýšlet jak se to stalo a co to způsobilo.
Každopádně hodnotím pěkný nápad, hezky napsané a vtipné.
Dále oceňuji krásná, vtipná, neobvyklá přirovnání a pěkné nápady na prostředí, kde se děj odehrává.
Trochu mi vadil větší formát knihy (už jsem si odvykla) a taky trochu lesklejší papír (mám radši ty matné), ale to neubírá na kvalitě psanému textu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ze života rodiny Horáčkovy v seznamech

v Přečtených17x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v dalších seznamech3x