Zaslíbená země přehled

Zaslíbená země
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136916/mid_zaslibena-zeme-3-dil-77B-136916.PNG 5 89 89

Josephus Flavius série

< 3. díl

V závěrečné části Feuchtwangerovy trilogie vrcholí dějinné události a lidské zážitky spjaté s velkou židovskou válkou za vlády římského císaře Domiciána. Tyran Domicián, nádherná Římanka Lucia, „pošetilý spisovatel“ Josephus Flavius, chytrý sedlák Jan z Gišaly a mnoho dalších podivuhodně výrazných postav žije a umírá dramatickými událostmi kolem této války, která tu vrcholí, avšak nekončí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Der Tag wird kommen , 1959


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaslíbená země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Filomena1961
04.12.2023 5 z 5

V Zaslíbené zemi závěrečném díle Feuchtwangerovy trilogie vrcholí dějinné události a lidské zážitky spjaté s velkou židovskou válkou za vlády římského císaře Domiciána. Rozporuplný hrdina Josephus Flavius nám dává podněty k zamyšlení, jak se žije člověku a co prožívá, když je zvržen vlastním národem a Římané jim pohrdají. Autor dokázal proniknout do psychologie postav, celá trilogie je napsána velice čtivě, jedná se nejen o velmi silný příběh, ale je také varováním, jelikož dějiny lidstva se opakují. Hodnotím všemi pěti.

Nofar197
26.04.2023 5 z 5

Lucia Domitilla byla moudrá a odvážná žena, které tleskám. Však víte : "Z hlediska vyššího principu mravního není vražda na tyranu zločinem. "
Josephus Flavius se pokusil spojit nespojitelne - a zcela dle očekávání se stal obětí této snahy, zavrzen svým národem a zapomenut Římany. Tato kniha by měla být pro dnešní Evropany varováním. Historie se zkrátka opakuje, ale lidstvo je naprosto nepoucitelné.


Kabuky
16.09.2022 5 z 5

Výborný román, zajímavé téma, vynikající překlad.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zaslíbená země v seznamech

v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených14x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x