Žárlivka přehled

Žárlivka https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405134/mid_zarlivka-h60-405134.png 4 151 151

Renáta chorobně žárlí. Zvítězit nad obsesemi, které ovládají celý její život, ale nedokáže. Když už si myslí, že se ocitla na dně, uslyší píseň zahranou na piano jejím tátou, nazpívanou neznámou ženou. Proč jí ten hlas způsobuje taková muka, stejně jako mámě? Renáta se konečně dozvídá, jaké drama se událo mezi rodiči před více než dvaceti lety i jak to souvisí s tím, co sama prožívá a jak se chová. Její vlastní drama teprve začíná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žárlivka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (59)

hv3zdopravce
29.02.2024 5 z 5

Tak dlouho mě Lenka od své prvotiny mírně odrazovala, až jsem se rozhodl si ji přečíst. Mylně jsem se domníval, že jde o romantický příběh - v tomto případě to tak ale opravdu není. Jedná se o pohlcující ponor do jedné porouchané duše. Už Kandidáta jsem nazýval frenetickým románem, a Žárlivka mi potvrdila, že se rozhodně nejednalo o náhodu - ale zcela čitelný autorský styl založený na neustálém těkání a víření hladiny. Tak trochu Třeštíková na steroidech. Román pádí dopředu, myšlenkové pochody střídají (opět!) skvělé dialogy a celé to má příchuť hodně depresivní grotesky, jejíž vyústění ve vás smích rozhodně nevyvolá.

Lisa_Fox
14.01.2024 5 z 5

Velmi čtivý, smutný a reálný příběh. Tato kniha ve mně vyvolala spoustu emocí. Hlavních postav mi bylo líto, soucítila jsem s jejich trápením, pocity bezmoci a nejistoty, ale musím uznat, že sem tam mě taky iritovaly. Bylo pro mě taky zajímavé ponořit se do mysli, pocitů a tělesných reakcí chorobné žárlivky. Popisy byly velmi kvalitně zpracované, byly podrobné a výstižné. Velmi rychle jsem se nechala vtáhnout do odehrávajícího se děje a knihu jsem měla přečtenou za necelé dva dny. Konečně víc rozumím tomu peklu, ve kterém takoví lidé někdy setrvávají. A taky více rozumím utrpení jejich polovíček. Děkuji autorce za velmi pečlivě napsané a zpracované dílo!


Ivana11
31.05.2023 5 z 5

Velmi zajímavé, čtivé.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (16. týden)

14.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žárlivka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených8x
v Knihotéce99x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech3x