Zářivá temnota noci přehled

Zářivá temnota noci https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384192/mid_zariva-temnota-noci-29d-384192.jpg 5 5 5

Příběh autorky, dříve zapřisáhlé ateistky, je napsán poetickým jazykem, přičemž svou vlastní zkušenost setkání s Bohem autorka popisuje velmi výmluvně a přesvědčivě. Proměněna je i její zkušenost manželství a rodičovství během života v zahraničí. Intimně prožívá novou lásku k samotnému Kristu a přijímá víru, kterou předtím odmítala jako bigotní a tíživou.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zářivá temnota noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

zuvacka
19.01.2021 4 z 5

Autorka má naozaj silnú schopnosť vystihnúť podstatu nevšedným poetickým jazykom. Napríklad keď stála v chráme sv. Petra pri Michelangelovej Piete - zacítila som pád Krista do Máriinho lona. Videla som jej dlhé elegantné prsty. Videla som je obrovské prijatie. Ohromilo ma to: jej schopnosť prijať bolesť. Nie, pozrite sa, čo ste urobili. Ale, toto je to, čo mám.

Jana512
07.01.2019 5 z 5

Autorka popisuje proměnu svého životního postoje z přesvědčené ateistky ve věřící katolickou křesťanku. Uvěřila v Boha, kterého si nikdy nepřipouštěla, i když se často, jako zdravotní sestra, setkávala se smrtí pacientů a také při smrti svého táty. Obrat nastal při vnitřním prožitku, při setkání se s Někým, kdo ji nezaslouženě miluje. Od té chvíle, i když vidí různé nedostatky a chyby u těch, kteří se k Bohu hlásí, se snažila dosáhnout přijetí do církve s možností přijímat svátosti. Toho se jí dostává v Římě s velkou pomocí věřících přátel. Dosahuje pokoje a stále hledá své zdokonalení, zvláště častou adorací Krista.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zářivá temnota noci v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Sally Read
britská, 1971
2018  92%Zářivá temnota noci