Zakletý v čase přehled

Zakletý v čase https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534697/bmid_zaklety-v-case-65fbe1d5c6f78.jpg 4 287 287

Romance navzdory času i osudu... Někdo si ve stresu okusuje nehty, obsesivně si myje ruce nebo jen nervózně poklepává nohou – a Henry DeTamble přeskakuje v čase. Je to porucha nejen vzácná, ale hlavně značně nepříjemná, poněvadž postižený nejenže nemůže vlastní vůlí ovlivnit, kde a kdy skončí, ale dokonce si na cestu ani nemůže nic vzít. To vede ke zdánlivě komickým, leč ve skutečnosti nebezpečným situacím, v nichž hraje prim shánění oblečení a přístřeší. A přece: přestože Henryho časoprostorové výlety budí dojem značně nahodilosti, vždycky se nějak točí kolem Clare. Ta jako dívenka i dospělá žena přitahuje cestovatele časem v mnoha životních etapách, aby rozepsala novou kapitolu příběhu jejich osudové lásky. Zatímco se tedy Henry objevuje a zase mizí, Clare zůstává a vyhlíží další okamžik, který budou smět strávit spolu. A pokaždé ve strachu, že by mohl být poslední... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

The Time Traveler´s Wife , 2003


Interpreti: Jan Zadražil , Klára Suchá
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakletý v čase. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

vnimat_Krasu
24.04.2024 4 z 5

Tahle romance je jako cucavej bonbon, kterej se vám v puse nechce rozpustit. Chutná moc dobře, je fantasticky napsaná, ale jaksi vám pod jazykem neubývá a vlastně ani nemění moc chuť. Mně osobně Audrey sedí. Líbí se mi bejt svědkem toho, jak si s textem hraje, jak dlabe na očekávání čtenáře, a přesto dokáže beze slova navíc na konci dojmout. Čili doporučuju. Jakkoliv bych (stejně jako u SOUMĚRNOSTI) čile krátil.

Isis...
15.03.2024 5 z 5

Nádherná kniha. Příběh není příliš akční, spíš jen tak pozvolna plyne, ale o to víc jsem se sžila s postavami, které jsou úžasně vykreslené. Měla jsem často pocit, že hrdiny znám a jsem součástí jejich životů. Kniha navíc nejednou přiměje k zamyšlení. Na konci mi bylo vyloženě líto, že je už po všem. Rozhodně kniha, na kterou nezapomenu a bude patřit k mým oblíbeným.


alishek
15.03.2024 4 z 5

Skvěle napsaná knížka, příběh mě bavil celou dobu, I když místy jsem se trochu v tom cestování ztratila, ale pak zase našla a je to hezký, jak se to celé propojí a spojí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2006 - British Book Awards (Popular Fiction Award)
2004 - YALSA Book Awards (Axel Awards)


Kniha Zakletý v čase v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených371x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených45x
v Knihotéce223x
v Chystám se číst417x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech22x