Zakázaná láska přehled

Zakázaná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36426/zakazana-laska-36426.jpg 4 21 21

Historický ženský román z doby války Severu proti Jihu se odehrává převážně v New Orleansu v rodině židovských přistěhovalců. Hlavní hrdinkou rodinné ságy je Miriam, dcera německého přistěhovalce, kterému se podařilo v Americe zbohatnout. Obě jeho děti se z ghetta v německé vesnici rázem dostávají do bohatého sídla v New Orleansu, kde je obklopuje přepych a jižanská přívětivost. Dcera se provdá za jižanského gentlemana, jemuž porodí dvojčata, ale její manželství není šťastné a jediného důvěrníka má ve svém bratrovi, studujícím na severu země. Válka všechno změní, rozdělí rodinu na dva tábory, ale většině z nich dá možnost postavit se čelem ke skutečnému životu v boji o přežití. V těchto krušných letech si hrdinka uvědomí svou cenu a najde odvahu bojovat i za své osobní štěstí po boku muže, jehož názory plně sdílí. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Crescent City , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakázaná láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

mariva
28.06.2020 4 z 5

Zajímavý historický román z období války Severu proti Jihu. I když jde převážně o osud hlavní ženské postavy, důležitější roli zde hrají historické události té doby. Někdy jde autorka až příliš do podrobností a příběh tak ztrácí spád, ale na druhé straně mě pobavilo a potěšilo krátké setkání postavou Jamieho ze slavné Cizinky.

modranka
15.11.2013 4 z 5

Príbeh sa čítal veľmi dobre, hlavná hrdinka pripomínala Scarlett z knihy Sever proti Juhu. Vlastne hlavnou myšlienkou bola občianska vojna severu proti juhu. Aj keď autorka politické myšlienky tej doby zapracovala veľmi citlivo, čitateľa neunavovala zbytočnými údajmi a dejepisom, predsa len sa mi zdalo, že súkromný osud hlavnej hrdinky preletela tak akosi hladko a na jej životného partnera si nechala len veľmi veľmi málo strán. Preto som dala dole jednu hviezdičku. Inak nie je knihe čo vytknúť.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zakázaná láska v seznamech

v Přečtených29x
v Doporučených1x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x

Autorovy další knížky

Belva Plain
americká, 1915 - 2010
1994  75%Utajené city
2000  74%Zakázaná láska
2000  88%A navždy mlčeti budeš
1994  74%Hořící ráj
1994  85%V poryvech větru