Zajíček Ušáček přehled

Zajíček Ušáček https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78705/zajicek-usacek-78705.jpg 4 51 51

Obrázková knížka pro nejmenší. Přináší 18 příběhů o tom, jak nezbeda zajíc převezl lstivého lišáka, silného medvěda i vlka, jak pomáhal svým kamarádům, ale i o tom, proč už nemá dlouhý ocas.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zajíček Ušáček. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

lis-elis
01.01.2024 2 z 5

Dávám 2* za ilustrace, které jsou krásné. Ovšem souhlasím s ostatními, že pojetí knížky se mi nelíbí. Morálně zkažený zajíc, který druhé podvádí a ubližuje jim, je tu za hrdinu.
My knížku rychle pojali tak, že mé malé děti měly poznat, co zase ten zajíc udělal špatně. Ale tak kniha rozhodně myšlená nebyla :-)

mataaskorice
27.07.2023 3 z 5

No, tak já nevím. Zajíček Ušáček je v téhle knížce docela hajzlík, který se nezdráhá krást nebo někoho napálit, případně mu ublížit. Pravda - s lišákem si mnohdy nemají co vyčítat. Dceři se příběhy líbí. Berme to zkrátka jako literární nadsázku, prostředek k vytvoření humorných scén a podobně. Na druhou stranu - na každém příběhu se dá stavět. A tady to platí dvojnásob. Dané texty jsou doslova hozenou rukavicí pro debatu s dítětem na jednotlivá etická témata. Osobně nejsem zastáncem podsouvání dítěti jen mnou cenzurovaných textů, které se shodují s tím, co chci dítěti předávat. Smysluplnější mi přijde narazit na kdeco a prostě to probrat. Ale necpat u toho potomkovi svůj moralistický pohled. Děti jsou neuvěřitelně chytré a pokud se v reálném světě s principy slušnosti běžně setkávají, neměl by pro ně být problém odlišit dobré od špatného. Ilustrace se mně osobně v této knížce nijak zvlášť nelíbí.


Kristulda
28.11.2022 4 z 5

Četlo se to samo. Souhlasím s většinou názorů, někdy dělal zajíček pěkný lumpárny.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zajíček Ušáček v seznamech

v Přečtených75x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

zajíci

Autorovy další knížky

Rene Cloke
britská, 1905 - 1995
1997  79%Zajíček Ušáček
1996  80%Šibal Králík
1995  88%Košíček pohádek, říkanek a básniček