Vysněná cesta do oblak přehled

Vysněná cesta do oblak https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506117/bmid_vysnena-cesta-do-oblak-xo7-506117.jpg 4 1 1

Zahradnice z předměstí série

< 5. díl >

Další příběh z volné románové série sleduje další osudy "zahradnice z předměstí" Lorky Bachmanové a členů její velké rodiny, především dcery Lori. Loře se splní životní sen. Zdárně dokončí kurz pro palubní průvodčí a stává se letuškou. Při práci letušky poznává svou životní lásku, Čecho-Angličana kapitána Johna. Jejich vztah směřuje k manželství, avšak Lori má podepsanou tříletou smlouvu u ČSA do konce roku 1996. John má mimořádný zájem oženit se právě s ní. "Zapomene" Loru seznámit s tím, že rozhodl bez ní za ně za oba. Jak se zachová, když dostane nůž na krk, aby se rozhodla mezi životem ve zlaté kleci, přijala roli manželky a matky v cizině v domě napůl aristokratické rodiny, vzdala se svého vysněného povolání, anebo si zvolila kariéru, a vzdala se své lásky?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vysněná cesta do oblak. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jana-cisarova
06.03.2023

Je pokračováním 4. dílu Životní cesty dětí Bachmanových. Kniha začíná posledními čtyřmi kapitolami předcházejícího dílu, kdy Lori nastoupí své místo po nástavbovém studiu cestovního ruchu na Ruzyni. Při práci si udělá kurz pro palubní průvodčí.
Nastává její tříleté období práce ve vzduchu. Navštíví celou řadu evropských a později i mimoevropských destinací. Některé lety létá se svým otcem, kapitánem Bachmanem, většinou dálkové lety. Poznává jejich nového kapitána Čechoangličana Johna Silvera, který se do ní zamiluje a cit je to oboustranný. Lori svěřuje sestře Elise, že kvůli Johnovi by se možná mohla na krátkou dobu vzdát létání, aby si mohla pořídit rodinu. Jenže John má s ní jiné záměry. Když pozná, jak si to její snoubenec představuje, sestaví si řebříček hodnot a ze svazku zavčas vycouvá.
Tento díl pojednává i o ostatních sourozencích a celé rodině. Na konci tříletého závazku práce pro ČSA se setkává na Ruzyni s emirátským šejkem Amirem Al Fazghim, který coby personální manažer jejich nově vzniklé letecké společnosti přijel do Evropy hledat vhodné dívky na práci palubních průvodčích do AbúDhabi Air.

Rose-Mary
22.01.2023 4 z 5

Celý šestidílný cyklus rodinné ságy od autorky Jany Císařové jsem přečetla už podruhé. Vysněná cesta do oblak je pátým dílem ze série „Zahradnice z předměstí“. Tento díl vypráví opět ponejvíce o prostřední dceři Lori. Ve třetím dílu cyklu byla nešťastnou holčičkou, která se cítila odstrčená od svých sourozenců, a dlouho marně toužila po blízké osobě, po dobré kamarádce. Na jejich rodinných cestách, které díky otci pilotovi podnikali na volné letenky, si od raného dětství všímala práce letušek. Jejím snem bylo, aby se i ona stala letuškou.
Nyní se jí splnil sen z dětství. Zdárně dokončila kurz pro palubní průvodčí. Pro svůj sen musela mnoho obětovat: lásku, vážnou známost, vzdát se založení rodiny, jak jsme poznali v předchozích dílech.
V prvním roce práce u aerolinií poznává hodně evropských, a později i mimoevropských destinací. Při své milované práci poznává svou „životní lásku“, Čecho-Angličana kapitána Johna Silvera. John má mimořádný zájem oženit se s ní co nejdříve. Naštěstí Lori zavčas poznává, že jeho láska nebyla ničím jiným než sebeláskou a touhou vlastnit. Když dostane nůž na krk, rozhodne se pro kariéru ve vysněném povolání, a vzdá se vidiny života ve zlaté kleci v cizině v domě aristokratské rodiny.
Na konci tříletého období závazku práce pro ČSA přichází její osudový den, kdy je ve správnou dobu na správném místě. Setkává se s emirátským šejkem, personálním manažerem nově založené letecké společnosti, který v Evropě hledá vhodné adeptky na palubní průvodčí pro jejich aerolinie.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vysněná cesta do oblak v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x