Letuškou v Emirátech přehled

Letuškou v Emirátech https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506118/bmid_letuskou-v-emiratech-swK-506118.jpg 5 2 2

Zahradnice z předměstí série

< 6. díl

Pokračování volné románové série sleduje další osudy "zahradnice z předměstí" Lorky Bachmanové a členů její rodiny, tentokrát hlavně syna Petra a dvou dcer, Lori a Elisy. Lori odlétá do Emirátů pracovat jako palubní průvodčí. Na své dobrodružství zláká i sestru Elisu. Dívky podepíší závazek na tři roky práce u AbúDhabi Air. Jejich šéfem, ochráncem a přítelem je Amir, personální manažer aerolinií. Lori je od začátku do Amira zamilovaná. Nesmí však dát svůj cit najevo, aby se neztrapnila. On je šejk, syn jedné z nepřednějších a nejbohatších rodin v Abú Dhabi. Amir cítí k ní totéž. Ale i on musí svůj cit držet v tajnosti, ale z jiného důvodu než ona. Eli potkává v Emirátech svého osudového muže, německého pilota Markuse. Už chybí jen manželka pro Petra, zavilého starého mládence. Na přelomu tisíciletí slaví rodina Bachmanova tři svatby...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Letuškou v Emirátech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Rose-Mary
07.06.2023 5 z 5

Tato kniha je závěrečným dílem cyklu rodinné ságy Zahradnice z předměstí. Lori dostává nabídku práce palubní průvodčí u nově vzniklých aerolinií ve Spojených Arabských Emirátech. Na Ruzyni se seznamuje s personálním manažerem šejchem Amirem Al Fazghi. Na práci letušky se jí podaří získat i svoji mladší sestru Elisu. Otec Petr se seznámí s Amirem a přimluví se u manželky Lorky, aby dcerám nebránila jejich profesnímu postupu.
Po absolvování tříměsíčního přípravného kurzu začínají absolvovat nejdříve kratší lety po okolních arabských zemích, později létají do desítek vzdálenějších destinací. Jednou za rok za nimi přilétají rodiče na dovolenou, ony samy mají dvě dvoutýdenní dovolené v roce na odlet domů. Jejich otec Petr je často navštěvuje, když pilotuje let ČSA do Dubaje.
Lori je od samého začátku do Amira zamilovaná. Musí se moc ovládat, aby její cit nikdo nepoznal. Amir ji také miluje, ale i on musí svůj cit tajit. Prohlédnou je jich blízcí, dříve, než jeden druhého. Jak si nakonec mladí lidé poradí? Uhájí si svou lásku a naději na společný život přes všechny překážky dvou rozdílných světů?
Elisa zde také najde svou lásku a po ukončení tříletého pracovního poměru u AbúDhabi Air se provdá za německého pilota Markuse. Na scéně se objeví jejich nevlastní sestra Abigail. Lori Elisou pomohou bratru Petrovi najít vhodnou manželku. Lori se provdá za svoji velkou lásku, Amira Al Fazghiho.
Děj knihy skončí až začátkem dvacátého prvního století, kdy se naplní osudy všech hlavních hrdinů.

jana-cisarova
12.03.2023

(SPOILER) Poslední šestý díl z cyklu rodinné ságy zahradnice z předměstí. V tomto dílu opět vystupuje Lori, která dostává nabídku práce u nově vzniklých emirátských aerolinií AbúDhabi air. Získává pro ně i svoji mladší sestru Elisu, která dosud pracovala soukromě jako dámská krejčová a šila oděvy pro zákaznice z domova. Lori si na konci tříletého období práce u ČSA udělala kurz na letušku první a bussines třídy. Eli musela začínat od samého začátku a potýkat se se studiem v angličtině.
V Abú Dhabi mají krásný byt samy pro sebe. Jejich přítel a ochránce Amir Al Fazghi, personální manažer letecké společnosti jeho otce, jim zařizuje další výhody. Přístup do jednoho z nejdražších mezinárodních hotelů na jeho pláž, zahrady, restaurace a kavárny, vozí je po městě, zve je na farmu svého bratra Ahnmeda v Al Ainu.
Po absolvování tříměsíčního přípravného kurzu začínají absolvovat nejdříve kratší lety po okolních arabských zemích, později létají do desítek vzdálenějších destinací. Jednou za rok za nimi přilétají rodiče na dovolenou, ony samy mají dvě dvoutýdenní dovolené v roce na odlet domů. Jejich otec Petr je často navštěvuje, když pilotuje let ČSA do Dubaje a má tam dvoudenní pauzu.
Lori je od samého začátku do Amira zamilovaná. Musí se moc ovládat, aby její cit nikdo nepoznal. On je šejch, syn jedné z nejbohatších a nejváženějších rodin v emirátu Abú Dhabi. Amir ji miluje také, ale i on musí svůj cit tajit. Prohlédnou je jich blízcí, dříve, než jeden druhého. Eli to na Loře dávno poznala, na Amirovi též, a moc se toho děsí. Amirův otec syna prohlédne při návštěvě Lořiny a Elisiny rodiny u nich v rodinném sídle. Přestože Amir je druhorozený syn, otec mu zakazuje vztah a manželství s bílou nevěřící dívkou, přestože je to jejich jedna z nejlepších palubních průvodčí a má otce významného letce a kapitána.
Jak si nakonec mladí lidé poradí? Uhájí si svou lásku a naději na společný život? Požehnají jim aspoň Lořini rodiče Petr s Lorkou? Jak dopadne Eli? Najde i ona svého osudového muže?
Mnoho událostí se ještě stane v Emirátech i v České Republice, u Lory, Elisy, u ostatních dětí Petra a Lorky u nich doma. Co ještě dál, když se na scéně znovu od čtvrtého dílu objeví Abigail, a nyní už není ochotna mlčet o tom, kde je její místo? Kniha je dost obsáhlá na to, aby se v ní odehrálo hodně událostí, které budou končit až na začátku 21. století, ale vrátí se k nim ještě sama Lori v jejím ohlédnutí se po deseti letech, v roce 2016-17.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Letuškou v Emirátech v seznamech

v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x