Zahrada po 4 roční období přehled

Zahrada po 4 roční období https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109854/zahrada-po-4-rocni-obdobi-109854.jpg 4 3 3

Jak už název napovídá, kniha pojednává o zahradě – o jejím vytváření, výběru rostlin a ostatních prvků, a to tak, aby výsledkem byla zahrada plná vjemů, vůní, barev. Zahrada, která naplňuje všechny naše smysly a která je pro svého vlastníka příjemnou a blahodárnou oázou lákající k příjemnému posezení. Čtenář zde sice najde odborné termíny a rady, kdy a jak se o kterou rostlinu starat, ale kniha není čistým návodem, je pojata jako vyprávění o dlouholeté autorčině snaze takovou zahradu vytvořit. Hlavní roli hrají zkušenosti a prožitky s vlastní zahradou, cenné poznatky, radostné úspěchy i občasné nezdary. Knihou můžeme procházet po jednotlivých kapitolách jako ročními obdobími. V jarních kapitolách se setkáme s jarními květinami a keři, v textu věnovaném létu si přečteme o trvalkách mezi bylinami, v zimní kapitole se dozvíme, jak zahradu na zimu připravit a z čeho se v zimní zahradě můžeme těšit. Každá z kapitol je zakončena kuchařským receptem vážícím se k danému období. Publikaci zdobí četné autorčiny fotografie a ilustrace.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada po 4 roční období. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

quendery
14.01.2016

Nádherná kniha psaná opravdu srdcem. Při jejím čtení člověk úplně cítí vůni růží, vidí krásu rozkvetlého sadu, zakusí romantiku orosených rán i letních klidných večerů na zahradě a na jazyku má tu úžasnou chuť jahod či třešní. Už třetí rok si ji vždycky znovu čtu právě v tomhle období, kdy je jaro ještě daleko a moje zahrada je smutná..... Všem doporučuji,

Titi
19.03.2014 5 z 5

Překrásná kniha nejenom obsahem, ale i vzhledem. Absence papírového obalu je spíš výhodou, nepomačká se, neztratí se. První dvojlist není jako obyčejně bílý, ale rovnou vpadneme do zahrady mezi stromy a hortenzie. Fotografie nejsou nijak speciálně upravované, jak je známe z německých knih nebo objednávkových katalogů. Jsou tak, jak je příroda stvořila.
Jak už psala v komentáři magnolia, kniha je velice čtivá a psaná s láskou. Autorka během 10ti let vytvořila zahradu jako bývaly kdysi na venkově, většinou s tradičními květinami jako je hvozdík, flox, macešky, levandule a spoustu dalších. Z knihy jsem opravdu nadšená.


magnolia
26.08.2013 4 z 5

To je knížka psaná opravdovou zahradnicí, navíc žijící v podobných klimatických podmínkách jako já (to jsem přímo zajásala). Takhle bych taky chtěla napsat knihu o své zahradě - je to opravdu čtivá, praktická knížka psaná s láskou, navíc má ještě ten správný papír i barvy fotografií, jaké mám u těchto knih ráda (a to jsem si nejdříve chvíli podle jména autorky myslela, že je to zase nějaký překlad z němčiny - není, super!)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zahrada po 4 roční období v seznamech

v Přečtených4x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Mariana Felnerová
česká, 1970
2010  80%Zahrada po 4 roční období
2015  100%Hanušovice