Zahrada mého života přehled

Zahrada mého života https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408084/bmid_zahrada-meho-zivota-LdL-408084.jpeg 4 67 67

Je pozdní léto roku 1939, kdy je mladá, teprve patnáctiletá dívka Marie vyhnána zlou macechou do světa. Je sama, bez prostředků a nemá kam hlavu složit. Ocitá se v Brně, kde se uchází o místo služky v židovské rodině, a tam ji také zastihne začátek 2. světové války. Jen díky útěku na poslední chvíli není spolu se zbytkem rodiny deportována do koncentračního tábora. Ukrývá se v klášteře, slouží v rodině nacistického přívržence, a nakonec prchá ke své jediné tetě do Prahy. Ovšem i tentokrát hraje čas s Marií riskantní hru. Marie přijíždí do Prahy dne 25. května 1942, jen dva dny před atentátem na R. Heydricha. Nemá na výběr, znovu musí bojovat o holý život. Není čas utíkat, a proto musí se skrýt na půdě jednoho z činžovních domů ve Staré Libni. Čas pomalu odbíjí a oddíly SS jednotek se blíží a prohledávají jeden dům po druhém... Jaký může být osud osiřelé venkovské dívky ve víru válečných událostí? Je možné přežít, a dočkat se osvobození?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada mého života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Barča21
08.05.2024 5 z 5

Pěkný čtivý příběh jedné obyčejné ženy v nelehké době. Paní Marie to neměla v životě lehké, ale svou laskavostí a moudrostí si vždy dokázala poradit. Doporučuji přečíst. Toto je druhá knížka od paní Závodné a opět nádherná.

sladkovka
13.09.2023 5 z 5

Za mě kniha získala všech 5 hvězdiček. Je to útlá kniha a přitom tolik prožité bolesti, trochu radosti a lásky. Přitom všem žádná podpora rodiny, spíš naopak. Jsem ráda, že nemusím nic takového prožívat a ani řešit.
Byla to má prvotina od této autorky a ráda se k ní ještě vrátím. Doporučuji!!!


lalela
26.07.2023 5 z 5

Celý život v jedné knížce. Ale tak procítěné a intenzivně napsané vyprávění vám chvílemi vhání slzy do očí. Nelehkost tehdejší předválečné a meziválečné doby, utrpení a skromný život, se kterým se hlavní hrdinka vyrovnala a prostě ho žila. Autorku jsem vůbec neznala, a moc se těším na její další knížky, co budu číst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zahrada mého života v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených9x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x