Zahrada kouzel přehled

Zahrada kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508045/bmid_zahrada-kouzel-P3p-508045.png 4 248 248

Romantický příběh dvou sester z malého městečka v Jižní Karolíně, které mají magické nadání a trable s láskou. Claire pěstuje na zahradě jedlé květiny, z kterých vaří kouzelné delikatesy a mění jimi životy lidí, Sydney dokáže česat a líčit tak, že vyzdvihne to, co je na každém nejkrásnější. Přesto se Claire bojí lásky a Sydney utíká od násilnického manžela. Pomůže jim kouzelné muškátové víno, které k vám přiláká toho, koho nejvíc potřebujete?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Garden Spells , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada kouzel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (68)

Tamirai
20.02.2024 4 z 5

Krásna. Oplatí sa prečítať.

Szilvia1
29.12.2023 5 z 5

Knížka byla kouzelně krásná.


SBH
26.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Námět knihy opravdu připomíná film Magická posedlost, a právě proto jsem po ní sáhla. Na základě zdejších komentářů jsem pořád čekala zradu, naštěstí nenastala.
Úplná spokojenost ovšem také ne. Zápletka byla rozehrána moc dobře, komplikovaný vztah sester, jejich tíživý osud, do toho další postavy z městečka a propletence jejich životů. A samozřejmě jsem čekala konfrontaci s ústředním padouchem.
Autorka dokázala slušně vykreslit napětí mezi Claire a Sydney, mezi Sydney a Emmou, nemluvě o hrozbě, která nad uprchlicí neustále visela. Jenže si podle mého ukousla příliš velké sousto, nebo tomu věnovala málo prostoru.
V důsledku vyjma dvou hlavních postav všechny ostatní působily neuvěřitelně a ploše. Například vyústění vztahu Huntera a Emmy, tam to vyloženě skřípalo, vážný a komplikovaný problém byl náhle zameten pod koberec a bylo hotovo, v případě Freda totéž. Sympatického souseda, malíře Tylera autorka odbyla, ačkoli měl potenciál vytvořit další linii vyprávění.
Nakonec mi začala vadit i taková roztomilá věc, že vlastně všichni v městečku měli nějaké magické nadání. Proč v tom případě šikanovali sestry Weaverleyovy? To nedává smysl.
Četlo se to velmi dobře, příběh jsem slupla za dvě odpoledne a k letnímu cestování byl jako dělaný. Ovšem spousta dobrých nápadů a celkem slušné zpracování nebylo jakoby dotaženo do konce. Jednotlivé linie chtělo víc rozpracovat, u závěrečné dramatické scény se autorka dokonce dopustila logického kiksu, jen aby ji mohla urychlit a kvapně vyřešit. Promrhaný potenciál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zahrada kouzel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených324x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených38x
v Knihotéce186x
v Chystám se číst167x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech7x