Záhir přehled

Záhir
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151742/bmid_zahir-zan-151742.jpg 4 631 631

Známý spisovatel a válečná zpravodajka, oba úspěšní ve své profesi, žijí v Paříži v nekonvenčním manželství. Jednoho dne žena zmizí. Šlo o vraždu, únos, útěk? Spisovatel je odhodlán ji – svůj „Záhir“ (pojem známý z islámského světa, který označuje věc nebo bytost, na něž nelze zapomenout) najít. Jeho pátrání jej zavede do nejvzdálenějších končin světa, ale zároveň i do vlastního nitra. Paulo Coelho ve svém novém románu zkoumá, co dnes znamená pro muže a ženu společný život a jak nerezignovat na riziko a dobrodružné hledání „osobního příběhu“.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

O Zahir , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhir. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

nevermore3
16.11.2022 2 z 5

Pro mě jen velice průměrná kniha, kdy se Coelho snaží dostát svému stylu. Spousta pompézních myšlenek, které si jsou často protichůdné. Přijde mi, že Paulo ve svých novějších knihách prostě naseká pár hezkých, pár -v kontextu- stěží pochopitelných a pár přirovnávajících myšlenek, opře se o nějaké příběhy čerpané odjinud v zdánlivé souvislosti a celé to oplete příběhem, přesně jako v Záhiru.

Zuzizuzi
30.03.2022 2 z 5

Coelho čtu ráda, ale u téhle jsem se musela chvílemi vysloveně nutit, abych ji přečetla. Také se výrazně změnil můj pohled na autora, kdy ho již nevidím tak "růžově".


Pavla-Adina
25.04.2021 4 z 5

Záhir je pro mě jednou z nejlepších Coelhových knih i po druhém přečtení. Mnoho citátů si pamatuji dodnes a občas se mi mimoděk vybaví z paměti. Přesto uznávám, že autorovo vyprávění obsahuje mnoho nadsázky a vše nemůže přesně fungovat, jak je v Záhiru popsáno, aby to nepopřelo zákony normálnosti.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhir v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených1 171x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených47x
v Knihotéce343x
v Chystám se číst121x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x