Zachovaj si zdravý rozum přehled

Zachovaj si zdravý rozum https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476416/bmid_zachovaj-si-zdravy-rozum-1xh-476416.jpg 4 40 40

Zachovaj si zdravý rozum je kniha o ľudskom mozgu, ktorý sa nestihol prispôsobiť dnešnému zdigitalizovanému svetu. Dospelí dnes venujú mobilom priemerne štyri hodiny denne, u mladých sa tento čas pohybuje medzi štyrmi až piatimi hodinami. Pri písaní tejto knihy sa autor snažil zistiť, ako na nás tieto zmeny vplývajú.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , barecz & conrad books
Originální název:

Skärmhjärnan , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachovaj si zdravý rozum. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

katakomb
03.04.2024 5 z 5

Doporučuji všema deseti. A zvlášť oceňuji výborný překlad a bravurní korekturu

kedlis
17.03.2024 4 z 5

Četla jsem nejdříve "Proč se cítíme špatně, když se máme tak dobře?", takže určité věci pro mě nebyly novinkou, ale celkově jsem to brala jako doplnění a rozšíření informací o sociálních sítích.
Hansen to umí zkrátka podat i pro úplného laika a jeho přístup k věci se mi opravdu líbil. Především informace o tom, jak nás ovlivňuje i jen samotná přítomnost mobilu na stole mě opravdu překvapily. Sociální sítě jsou zkrátka past a to tahle kniha byla psaná před obrovským boomem tiktoku v roce 2021, o jehož následních se dočteme za pár let a odvažuji se tvrdit, že vůbec nebudou pěkné. Drobným mínusem je opakování jistých informací ve vícero kapitolách.


Peace
13.10.2023 5 z 5

"Pro 99,9% vašich předků bylo extrémně nezvyklé, že by se ocitli v situaci, kdy měli jídlo, bezpečí a ochranu s vidinou do budoucna. Příroda nás nestihla přizpůsobit přebytku, který nás teď obklopuje, a tak se dál strachujeme a pátráme po nebezpečí, i když bychom už nemuseli."

Opravdu hodně zajímavé a čím dál aktuálnější čtení. Chvílemi se mi až tajil dech, jak moc nás technologie ovládají, aniž bychom si to uvědomovali, což je o to nebezpečnější. Knihu bych zařadila do povinné četby!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zachovaj si zdravý rozum v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit12x