Za tankem číhala smrt přehled

Za tankem číhala smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202009/mid_za-tankem-cihala-smrt-mlo-202009.jpg 4 8 8

Válečné drama kapitána Vajdy, vězně z gulagu. Vězeň Stěpan Vajda si už odbyl více než dva roky v táboře nucených prací. Chvílemi se mu ani nechce věřit, že to všechno vydržel. Ještě mu zbývá rok, vlastně už ani ne celý. Hřebíkem si do pryčny vyrývá čárku za každý den, a když jich napočítá sedm, přeškrtne je vodorovným vrypem. Každý vryp je jeden promarněný týden života.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za tankem číhala smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

jan.para
27.11.2021 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o životních osudech Stěpana Vajdy, nositele řádu hrdiny SSSR. Knížka popisuje jeho život před válkou na Podkarpatské Rusy, Stěpanův útěk do SSSR, nesmyslné věznění v gulagu, příchod k československé jednotce v Buzuluku a hlavně bojové nasazení.

Akula
14.02.2020 4 z 5

Velmi dobře čtivá kniha, která mi opět o něco rozšířila obzory. Stěpan Vajda byl velmi zajímavá osobnost a jsem moc rád, že se o něm dá dočíst v tak poutavě napsané knize. Vajda je vylíčen v tak dobrém světle, že se ke konci knihy bojíte co přijde na další stránce.Trošku mi vadilo, že člověk, který dělal korekturu knihy, se snažil jen v první polovině a čím víc se blížil konec knihy, tím se chyby a překlepy množily. Kniha samotná by zasloužila plný počet 5 hvězd. Ty chyby to u mne u tu jednu hvězdičku srážejí. Doporučuji k přečtení.


vitavita
27.12.2016

Výborná kniha, napsaná s citem. Doporučuju všem co se zajímají o 2.sv. válku. Pan Richter je tradičně vynikající.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za tankem číhala smrt v seznamech

v Přečtených13x
v Knihotéce30x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x