Za modrým medvědem na Aljašku přehled

Za modrým medvědem na Aljašku https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112977/za-modrym-medvedem-na-aljasku-112977.jpg 5 7 7

Poutavý příběh amerického cestovatele o hledání vzácného ledovcového medvěda v drsné aljašské přírodě nabízí to nejlepší z cestopisné a dobrodružné literatury. Autor dal do své knihy všechnu svou lásku k neporušené přírodě a všechnu svou životní moudrost získanou mnohaletým pobýváním v odlehlých koutech Aljašky. Modrý medvěd je vzácný, dosud neprobádaný druh, který spatřilo zatím jen několik lidí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za modrým medvědem na Aljašku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Nočnípták
05.05.2018 5 z 5

Nádherná kniha o hledání ledovcového medvěda, kráse aljašské přírody a vzácném přátelství mezi autorem a japonským fotografem.
"Jako fotograf," četl jsem,"mě Mičio naučil dívat se očima - ale jako přítel jsem od něj pochytil, jak vidět srdcem."
Jak hledání dopadlo neprozradím, abych budoucím čtenářům nepokazila zážitek ze čtení. Ale neodolám napsat ještě jeden úryvek z knihy.

Existuje však ještě jeden druh medvěda, který se na jaře probouzí ze zimního spánku - obezřetné, nepolapitelné zvíře, které tráví svůj život zahalený tajemstvím, ale přesto jako by neustále pobývalo na okraji mých představ jako přetrvávající vjem z doby ledové. Má barvu zimního nebe, světle modrošedou srst shodnou s barvou holých žulových balvanů, zanechaných v kraji při ústupu ledovců. Nazývá se modrý nebo také ledovcový medvěd a člověk může klidně strávit celý život prohledáváním fjordů a ledovcových polí Aljašky, aniž by jej kdy spatřil.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za modrým medvědem na Aljašku v seznamech

v Přečtených6x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x

Autorovy knížky

Lynn Schooler
americká
2003  91%Za modrým medvědem na Aljašku