Z valašských chalup, kopců a strání přehled

Z valašských chalup, kopců a strání https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330068/mid_z-valasskych-chalup-kopcu-a-strani-KPB-330068.jpg 4 5 5

První část (Lidské dokumenty) zaznamenala sběratelka Ludmila Portlová a obsahují lidová vyprávění, často humorně laděná, z okolí Valašských Klobouk. V druhé části jsou povídky B. Zbránka, který v nich vzpomíná na dřívější život vesnic na jižním Valašsku, na místní lidové tradice a krajové zvyky.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z valašských chalup, kopců a strání. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

ArkAngel
01.08.2023 3 z 5

Příjemný vhled do kultury starých Valachů, kteří jezdili do dálek za prací a doma se věnovali zpěvu písní a popíjení alkoholu. Kniha je v podání obou autorů psaná autentickým jazykem, takže si připadáte, jako by vám příběhy skutečně vyprávěla nějaká stará tetka na vesnici. Jednotlivé příběhy zabrousí do všech důležitých aspektů života, ale místy to se pochopitelně i začne opakovat.

Janca007
18.12.2019 4 z 5

Knížku jsem přečetla téměř celou v mém milovaném jazyku. Jedná se o knížku plnou zajímavých příběhů, co se udály. První polovina se mi četla líp, konec knížky už jsem nedočetla, ale třeba se k ní vrátím.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Z valašských chalup, kopců a strání v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst2x

Autoři knihy

Bohumil Zbranek
česká, 1925 - 1986
Ludmila Portlová
česká, 1893 - 1979