Z Buicku 8 přehled

Z Buicku 8
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498180/bmid_z-buicku-8-4hw-498180.jpg 4 590 590

Je důležité trvat na odpovědích, i když žádné nejsou Pennsylvánští státní policisté z fiktivního města Statler přivezou na stanici starý Buick Roadmaster, jehož majitel zmizel u čerpací stanice. Vůz budí pozornost a záhy se ukáže, že jeho dveře a kufr mohou vést do jiné dimenze zabydlené podivnými tvory. Navíc není jisté, jestli auto nemůže i za zmizení několika lidí. Příběhy policistů, kteří se dostali do jiných dimenzí, a podivné chování automobilového veterána upoutá pozornost Neda Wilcoxe, syna zemřelého policisty. Jeho okouzlení vozem však brzy přerůstá v nebezpečnou posedlost... Brzy po dokončení první verze románu měl Stephen King těžkou autonehodu, která se podivně podobala nehodě policisty Curta Wilcoxe. Autor románu měl ale větší štěstí, havárii přežil.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

From a Buick 8 , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z Buicku 8. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

Knihomix
dnes 4 z 5

Nesuď knihu podle obalu - to zde platí na 100%. Nejedná se o klasickou vyvražďovačku s daným monstrem. Místo toho máme příběh, jenž je vyprávěn většinu času retrospektivně a je především psychologického charakteru. Začátek je poměrně táhlý a pomalý, dá se říct že se toho celkově "zas až tak moc nestane", nicméně... Kniha disponuje skvělými (a skvěle vykreslenými) postavami, které jako by vypadly z reálného světa - uvěřitelné dialogy a reakce na situace - to jsou aspekty pro Kinga typické a v hororovém žánru obecně poměrně vzácné. Za mě si rozhodně zaslouží pochvalu. Není to sice tolik nervydrásající jak bych si přál, ale celkovou pointu hodnotím velmi pozitivně - jsou věci které zasluhují opatrnou zvědavost a posedlost po odhalení pravdy může být fatálně nebezpečná. Závěr je neuspěchaný, mistrovsky zvládnutý a doslov je skvělou třešničkou na dortu. x)

Leona333
06.11.2023 4 z 5

Kdysi, před mnoha lety jsem viděla film, který se jmenoval Upír z Feratu. Na svou dobu velice povedený horor v režii Juraje Herze, o automobilu poháněném lidskou krví...
Nedávno jsem film zhlédla znovu a už to nebylo, tak nějak ono. Tedy napětí, hrůzné momenty, šokující střihy zůstaly, ale to pomyslné kouzlo..., se jaksi nějak vytratilo.
Stejně to mám i s touhle knihou od Kinga, která na mě "nebezpečně blikla" z mé knihovny. Zběžně jsem si ji prolistovala, něco si znovu přečetla a pak vrátila na místo.
Příběh špatný není, postavy v ní také ne. Hádanky, tajemství + množství nezodpovězených otázek..., nepřeberně! Navíc se děj místy táhne, jako samotná National - Cumberland Road, to každopádně.


Šáfa_vole
03.11.2023 4 z 5

Ono to je takovej slowburn, vyprávění starých veteránů jak policejní oddělení přišlo ke krutýmu fáru, haldě problémů a nezodpovězených otázek.
Příjemný čtení na dlouhý večery ale něco co by se mnou to rezonovalo to není.
I tak, solidní román.


PS - sháním Buick Roadmaster 1953

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)

31.07.2022


Citáty z knihy (1)

na světě jsou nakonec vždycky dva druhy lidí. A Curt patřil k těm, kteří věřili, že věděním lze omládnout.


Kniha Z Buicku 8 v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených844x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených14x
v Knihotéce421x
v Chystám se číst124x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech10x