Z.A.H.R.A.D.A. přehled

Z.A.H.R.A.D.A.
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371368/bmid_z-a-h-r-a-d-a-6ce-371368.jpg 5 4 4

Bohatě ilustrovaná kniha přináší srozumitelnou a hravou formou informace o dílech zahradní architektury. "Prostřednictvím knížky Z.A.H.R.A.D.A. můžete navštívit 42 míst po celém světě. Povětšinou se jedná o místa veřejně přístupná, která by se dala označit slovem zahrada či park. A také se seznámíte s několika zahradními uměleckými projekty. Zjistíte, že zahrada může být třeba létající, podvodní, kapesní, kosmická, otrávená, skládací či svislá. A že mnohdy i místa, která se nám mohou zdát nehostinná, by se dala malým zásahem změnit v místa neobyčejně příjemná, jako tomu je třeba u projektu sanfranciské zahrady ve skulině (Crack Garden) či ve větší míře u projektu zeleného průchodu (The High Line) v New Yorku. V neposlední řadě v knížce najdete i skvělý příklad z České republiky - oživení Gahurova prospektu ve Zlíně od architektů ze studia ellement."... celý text

Zahrada Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Jana Kostelecká - JAKOST
Originální název:

O.G.R.Ó.D. , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z.A.H.R.A.D.A.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Petass
16.04.2022 5 z 5

Knih o zahradách mám spoustu... o anglických, francouzských, moderních... Po téhle jsem i tak moc toužila. A nezklamala! Je to průřez světovými zahradami a krajinářskými projekty. Grafika je moc příjemná a popisy jsou tak akorát, aby děti zaujaly, ale nezahltily. Některé zahrady mi tam chybí, některé zase přebývají, ale to tak u podobných průřezových knih bývá. Dnes jsem jí přečetla a hned mám chuť vyrazit na návštěvu do některé z nich. I přes vysoké očekávání jsem spokojená a časem k ní pořídím i D.E.S.I.G.N a D.O.M.E.K.

muchomurka
02.03.2022 5 z 5

Tahle knížka mě přes nevelké očekávání nadchla. Říkala jsem si, co se tak dá se zahradami vymyslet? A to jsem tedy koukala. Škoda, že některé jsou tak daleko, stály by za návštěvu. Textu akorát, člověk se bez nudné omáčky dozví vše podstatné.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Z.A.H.R.A.D.A. v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech5x