William Wallace: Statečné srdce přehled

William Wallace: Statečné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165486/bmid_william-wallace-statecne-srdce-KwX-165486.jpg 4 34 34

Když dávno bývalo Skotsko perlou severu. Mocenskou říši hrdých mužů a statečných žen. Jenže ty časy patří minulosti a příběhům. Nyní je království hračkou mocných, kteří neváhají zradit svou zemi a národ cizímu králi. Angličané to dobře vědí a pod rouškou nabídky pomoci si připravují půdu pro vlastní krutovládu. Jenže stejně jako se šíří násilí a nespravedlnost, v temných lesích, strmých horách a stísněných městečkách se probouzí hrdinství a ochota bojovat za téměř ztracený sen. Sen o cti a právu. O svobodném Skotsku. Tím, kdo bude za tento sen bojovat, je William Wallace. To on dal statečným srdcím směr, odvážným pažím sílu. To on se stane ochráncem Skotska. Jenže ne dnes. Zatím to není válečník ani postrach Anglie. Zatím je to prostý muž toužící po lásce své ženy a bezpečí své rodiny. Blíží se však den, kdy se všechna přání, všechna víra v dobro a slovo rytířů a odhodlání žít v míru obrátí v prach....... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Deus
Originální název:

The Forest Laird: A Tale Of William Wallace , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize William Wallace: Statečné srdce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

lugh
26.11.2019 3 z 5

Pokud má někdo pocit, že se v knize bude odvíjet příběh z filmu Statečné srdce, bude zklamán. Příběh není špatně napsán, ale pro milovníky akční literatury bude přinejmenším nudný. Hodně podrobně popsané scény ze života, rozhovory postav .Pozitivní je snaha o vykreslení oné doby ve které se příběh skutečného Wiliama Wallace formoval .

orinka3
08.04.2018 5 z 5

Je to takový chyták. Člověk, který viděl jako první film, očekává akční příběh. Tak sáhne po této knize a může být rozčarován. To, co mám právě za sebou, je něco docela jiného než zběsilá akční honička. Hodně vyprávění, podrobné popisy, filosofování. Přesto musím říct, že jsem se u četby nenudila. V dnešní době, kdy po chemickém útoku v Sýrii je nejsilnější reakce "znepokojení" v diplomatických kruzích, o to víc oceňuji fakt, že bývaly doby, kdy byli ještě chlapi s chlapským srdcem i vystupováním. Will splňuje sen každého porobeného tvora. Umí se zastat, umí se postavit zvůli. U nás jeho roli plnili v regionálním měřítku Jánošík, Ondráš a spol., ovšem co je to proti Williamovi! Nevadí mi, že se vyprávění chopil jeho bratranec. I tak nezůstává chrabrý Will v jeho stínu. Kniha je perfektní, ale není pro netrpělivé. Chce to mít čas, nepřeskakovat stránky a vychutnat si tu atmosféru, kdy na jedné straně lidé spěchali méně, ale na té druhé - důležité - konali více.


lampernaqui
09.10.2017 3 z 5

Předně musím říct, že nebýt jména autora, od kterého jsem četl pěkné historické knížky, rozhodně bych si podle obálky tento román nekoupil. Mám dojem, že je to opravdu nevkusně použitý Mel Gibson. Příběhově určitě zajímavé, jen mi hodně dlouho trvalo než jsem se do příběhu začetl. Konec je rychle useknutý, ale s tím člověk počítá, když sleduje ubývající listy. Předchozí romány od autora se mi líbily více a je škoda, že se dál nepokračuje s vydáváním Camulodu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha William Wallace: Statečné srdce v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených48x
v Doporučených2x
v Knihotéce55x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Jack Whyte
skotská, 1940
2007  82%Chrámová hora
2013  75%William Wallace: Statečné srdce
2011  77%Nebeský kámen
2010  79%Zkáza Řádu
2009  86%Korouhev cti