Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev přehled

Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290247/bmid_waterloo-10K-290247.jpg 5 53 53

Osmnáctého června roku 1815 sestoupily armády Francie, Británie a Pruska do tichého mělkého údolí jižně od Bruselu. Malé městečko nedaleko místa, kde se spojenci rozhodli postavit francouzské armádě, se jmenuje Waterloo. Krvavá bitva, jíž dalo Waterloo jméno, znamenala konec napoleonských válek a stala se mezníkem v evropské historii. Napoleonova armáda zde utrpěla drtivou porážku od části vojsk koalice evropských panovníků a stala se pro francouzského císaře jedním z jeho posledních vystoupení coby vojevůdce, stratéga a hlavy státu. Autor podrobně líčí nejen průběh bitvy samé, ale také události, které jí bezprostředně předcházely, zejména okolnosti, jež vedly k porážce spojenců u Ligny a Quartre-Bras. Přestože Bernard Cornwell tentokrát napsal knihu literatury faktu, Waterloo je stejně strhující jako jeho nejlepší historické romány. První vydání.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , BB art
Originální název:

Waterloo: The History of Four Days, Three Armies and Three Battles , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Luigi1
22.11.2023 5 z 5

Začátek rozvláčný ale pak to mělo šmrnc

PavelT
14.07.2022 5 z 5

Kniha sice asi nepřináší nic nového; jak sám autor několikrát uvádí, o Waterloo už toho byla napsaná kvanta a práci historika už za něho odvedli jiní. Ale kniha je psána velmi čtivě, čte se prakticky jako román, a přitom to není na úkor faktické správnosti, takže ji můžu doporučit.


Forestwalker
02.04.2022 5 z 5

O napoleonských válkách už jsem se toho načetl dost, ale tato Cornwellova knížka patří k těm nejčtivějším a také nejpřehlednějším; kdyby někoho zajímalo období 100 dnů Napoleonovy vlády, může klidně začít tímto dílem. Vše je zasazeno do kontextu a pečlivě vysvětleno.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev v seznamech

v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst25x
v Chci si koupit7x