Wakan Tanka přehled

Wakan Tanka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535240/bmid_wakan-tanka-660521fa8cbed.png 5 46 46

HODINY NÁBOŽENSTVÍ PRO VĚČNÉ ZAČÁTEČNÍKY „Budu v této knize často používat jméno Wakan Tanka. Moc se omlouvám všem ortodoxním katolíkům, klidně si pokaždé dosaďte to naše staré dobré „Bůh“, přesně to tím myslím. Wakan Tanka by snad šlo přeložit jako Velké Tajemství, cosi, co je nepochopitelné.“ V audioknize se autor krůček po krůčku snaží rozkrývat Boží existenci a její působení v lidském životě, a to bez příkras a možného nepříznivého působení náboženského folklóru. Zamýšlí se nad podstatou víry v křesťanském pojetí, nad poselstvím Boha a nekonečnou velikostí člověka. Vybízí k odvaze žít v pravdě, nechat se obdarovat Láskou a šířit ji. „Evropa potřebuje dobré lidi, potřebuje zapálit, a tak bez ohledu na to, zda žijete nebo nežijete v náboženském kontextu – jestli vy nebudete světlo světa a solí země, kdo bude?"... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wakan Tanka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Chesterton
29.11.2023 4 z 5

"Právě tím, že svoji víru označím za pouze svoji víru, svou osobní víru, zní to hezky a samostatně, jako že o tom přemýšlím a nejsem stádní typ, dostávám se do situace poustevníků 4. století.
Tito poustevníci velmi rychle pochopili, že potřebují navzájem duchovní doprovázení, vzájemnou korekci, jinak se ze skupiny osamělých poustevníků stane skupina povrchových písečných neřízených střel létajících různě po poušti.
I dnes takovýchto střel máme kolem sebe docela dost.
I proto vznikly první kláštery. Aby spolu mohli poustevníci mluvit a navzájem upravovat směr letu.
Ale zpátky k člověku, který nepotřebuje kostel . . ."

Přečetla jsem úvodní kapitoly a byla jsem nadšená. U některych dalších trochu chvílemi v rozpacích. . . .asi to bude taky tím, že nejsem věčný začátečník :o)
A pokud jde o Markovu NALÉHAVOST, kterou zmiňuje nejen Alma5 - ano, Orko to tak má a za sebe ho v tom dost chápu :o)
Stojí za přečtení i zamyšlení . . .

JHoralka
29.09.2023 3 z 5

Krásná kniha a krásné myšlenky.
Vyplatilo se mi mít opět u Váchy lepítka při sobě.


Permoník368
18.09.2023 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Čtenář v ní najde inspirativní myšlenky, které mu určitě pomohou si leccos utřídit v hlavě, i kdyby s nimi tak úplně nesouzněl. Mně osobně ovšem připadaly veskrze pravdivé. Na druhou stranu v průběhu čtení na mě kniha působila dosti proměnlivě. Po velmi dobrém začátku mi začal text připadat "rozplizlý". Náladu mi ovšem spravil výtečný konec. Každopádně kniha stojí za přečtení věřícím, hledajícím i nevěřícím. Těm posledním, když již nic jiného, tak alespoň vysvětlí, že i křesťan je úplně obyčejný člověk se všemi běžnými lidskými slabostmi.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Wakan Tanka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených4x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x