Vzpomínky námořníka 2. přehled

Vzpomínky námořníka 2.
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306331/bmid_vzpominky-namornika-2-Uhr-306331.jpg 3 1 1

Podivuhodný životní příběh námořního velitele ČNP v období tzv. normalizace. S otevřeností, s jakou se čtenář běžně nesetká, se mu tak před očima odvíjí všechna úskalí a specifika námořnické profese. Nedílnou součástí obrazově bohatě vypravené publikace jsou ukázky různých typů obchodních lodí, způsobů jejich nakládky a vykládky, zákulisí námořních obchodů a autorovy postřehy z přístavů a zemí celého světa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vzpomínky námořníka 2.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

soukroma
08.12.2019 3 z 5

Deníkové záznamy z let 1969-1985, kdy se autor plavil po celém světě (pár měsícl i s celou rodinou), později byl sesazen a odejit (na ústředí ČNP ke stolu), aby se zase vrátil aspoň na kratší štreky - zejména k tehdy "spřáteleným velkoodběratelům" (Angola, Libye, Irák) a plavby východním Středomořím, se startem na Jadranu.
Knihu doprovází spousta různorodých černobílých fotek (pár barevných) hlavně lodí, schémat lodí a mapek.
Každou ze tří knih doplňuje nostalgická příloha o ztracených lodích Čsl. námořní plavby, aneb Co obnášelo rodinné stříbro prošustrované v kuponové privatizaci tehdejším premiérem Klausem a jeho oblíbencem Koženým. A je to velice smutný pohled na obrázky lodí, které jsme měli a už nemáme, a jejichž původní jména byla odsouzena k totálnímu zapomnění přejmenováním dle dalších majitelů... Nemělo by se na tuhle hrůzu zapomínat, nejen komunismus v naší zemi toho má na svědomí dost, novodobá historie má také své temné stránky, které se tak či onak dotýkají většiny z nás.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vzpomínky námořníka 2. v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce1x