Výhled na hvězdy přehled

Výhled na hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440934/bmid_vyhled-na-hvezdy-grk-440934.jpg 5 150 150

Spense se podařilo získat si respekt. Už se nepotuluje po jeskyních a neživí se potkaním masem, ale jako zručná pilotka svádí boj s Krelly, kteří usilují o vyhlazení lidstva na planetě Detritus. Teď ji ale čeká další náročný úkol. V přestrojení za mimozemšťanku Alanik se musí dostat mezi úhlavní nepřátele, kteří se nacházejí o mnoho světelných let dál, na umělé planetě Výhled na hvězdy. Tady se má pod velením Nejvyšší instance připravovat na boj proti pátračům, děsivé síle, která se tu a tam vynoří z území nikoho a dokáže pohltit všechno živé. Netuší ovšem, že celý výcvik je jen zástěrka pro něco mnohem strašlivějšího. A pokud bude chtít přežít, musí se nejen spojit s mimozemskými bytostmi, ale naučit se využívat své cytonické schopnosti.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Talpress
Originální název:

Starsight , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výhled na hvězdy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

parvitas
21.01.2024 3 z 5

Sansa sa zmenila len navonok, no stále na nej závisí osud všetkých ľudí Vďaka náhode a skvelému maskovaciemu systému môže predstierať, že nie je pozemšťanka a zúčastniť sa tak pri výbere novej flotily ich väzniteľov. Stále je priamočiara, miestami koná zbrklo, počúva svoje inštinkty a nie iných, a skrátka nemá vždy ten správny odhad na ľudí, dokonca ani na mimozemšťanov. Napriek všetkému sa jej neslutočne darí, toľko náhod a odhalených tajomstiev, ktoré čakali tie desaťročia len na ňu K dokonalej ilúzii jej samozrejme pomáha vysokointeligentná loď a umelá inteligencia v jednom - M-Bot. Popri všetkej medziplanetárnej a medzidruhovej politike, sa tu bojuje aj priamo a neľútostne. Dokonca sa dočkáme stretu s vyššou formou života, ktorá tie úbohé tvory, čo ničila, vlastne ani nikdy nepovažovala za inteligentné. Vlastne sa to celé smerovanie dalo tak trochu aj odhadnúť. Ale pri tejto knihe som si fajne oddýchla a to je hlavné. Spomalenie v prvej časti knihy, opisy nového sveta a rás ma neskutočne bavili, akcia v druhej polovici zase nedala vydýchnuť a spolu to vytvorilo dobrý príbeh. A ak niekoho zaujíma záhadná Smrťoslimačica, aj o nej bude reč.

AdyOless
18.01.2024 4 z 5

Oproti prvnímu dílu je tohle slabší dílo. Spense se ocitá v novém prostředí pouze s M-Botem. Většinu děje zde není Nebeská letka. Není tu ani tolik akce jako v prvním díle.
I tak to bylo příjemné pokračování a těším se na další díl.


ElessaRiverbow
23.11.2023 5 z 5

Po dalším díle této trilogie jsem prostě musela sáhnout co nejdříve, autor vážně skvěle píše a jeho knížky se čtou úplně samy. Nebylo tu tolik akce jako v díle prvním, ale poznávání nových míst a ras mimozemšťanů ve vesmíru to hravě vynahradilo. Spensa byla opět skvělá, stejně tak i M-bot. I spousta nových postav mi padla do oka a oblíbila jsem si je. Tajemství a záhady se pomalu odkrývaly a mě vážně bavilo si to skládat k sobě. Vsuvky z Detritu jsem si užívala, přeci jen postavy jako Jorgen nebo Cobb mi v příběhu dost chyběli. Konec jsem četla jedním dechem, bylo tam tolik akce, zvratů a informací. Kvůli tomu, jak otevřeně to skončilo, si budu muset další díl přečíst co nejdříve.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Výhled na hvězdy v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených188x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených11x
v Knihotéce179x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit38x

Autorovy další knížky

Brandon Sanderson
americká, 1975
2012  94%Cesta králů
2008  92%Finální říše
2006  89%Elantris
2019  89%Meč Přísahy
2019  91%Vzhůru k obloze