Vyvolenci bohů ...? aneb čím se platí za genialitu přehled

Vyvolenci bohů ...? aneb čím se platí za genialitu
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21632/bmid_vyvolenci-bohu-aneb-cim-se-plati-za-bG9-21632.jpg 4 6 6

Osm jedinečných osobností, osm nesmírně dramatických a často také tragickým děním tak či onak poznamenaných životních příběhů. (Jan Amos Komenský, Louis Pasteur, Alfons Mucha, Albert Schweitzer, Karel Čapek, Ernest Hemingway, Jiří Orten a Stefan Zweig). Někteří z nich zvolili dobrovolnou smrt, jiní přišli o své blízké, další se uštvali ve službě vyšším cílům, málokterému z nich bylo dopřáno vše, čemu se říká štěstí. „Osud je příčinná spojitost věcí,“ prohlásil kdysi řecký filozof Zenon z Kitia. Obsah této knihy, tedy nečernobílý, ničemu se nevyhýbající pohled na životní a tvůrčí osudy osmi význačných lidí, k moudrým slovům starověkého myslitele řádek po řádku přitakává. V názvu i podtitulu knížky jsou skryty zásadní otázky smyslu a naplnění života.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolenci bohů ...? aneb čím se platí za genialitu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Jirinamac
20.10.2020 4 z 5

J. A. Komenský, Louis Pasteur, Alfons Mucha, Albert Schweitzer, Karel Čapek, Ernest Hemingway, Jiří Orten, Stefan Zweig, J. E. Purkyně, Emil Holub, B. Smetana. Stručně popsaný život těchto osobností.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyvolenci bohů ...? aneb čím se platí za genialitu v seznamech

v Přečtených9x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst5x