Vtedy v Hollywoode přehled

Vtedy v Hollywoode
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491379/bmid_vtedy-v-hollywoode-ag9-491379.png 4 106 106

Ako je už z názvu zrejmé, ide o románovú verziu jeho posledného filmu Once a time in Hollywood. Tarantino nás zavedie späť do Hollywoodu roku 1969, kde zasadil rôzne príbehy svojich postáv. Je tu napríklad herec Rick Dalton, ktorý zúfalo bojuje o svoju kariéru. Po jeho boku kaskadér Cliff Booth, ktorý nemá najlepšiu povesť a rovnako trpí úpadkom „šéfovej“ kariéry. Autor ich príbeh spája so skutočne existujúcimi či historickými postavami, akými sú režisér Roman Polanski, herečka Sharon Tate či Charles Manson, vodca sekty a rocková hviezda.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Once Upon a Time in Hollywood , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vtedy v Hollywoode. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Rihatama
02.03.2024 4 z 5

QT patří do okruhu mých nejoblíbenějších režisérů a viděla jsem už dost jeho filmů. Vyjma Tenkrát v Hollywoodu. A jsem tomu docela ráda. Neumím si moc představit, jak lze obsah knihy založený na popisu filmů, herců, jejich kariér přelévajíc se z fikce do reality a naopak překlopit na filmové plátno. Z mého pohledu knihu ocení hlavně fanoušci amerických filmů, zejména westernů. Za průvodce si QT zvolí vcelku průměrného herce, který začínal svou hereckou dráhu v 60. letech, a jeho dubléra, kaskadéra a vůbec holky pro všechno, kdysi válečného hrdiny. Který ovšem své zabijácké choutky nedokázal potlačit ani po válce... Taky se potkáváme s Romanem Polanskim a jeho ženou, Charlie Mansonem, slavným McQeenem a dalšími. Spoustu jmen upřímně ani neznám, což limitovalo mou schopnost rozlišit, kdy jsem četla fikci a kdy se nořila do životů skutečných hereckých postav. Je to pravdě americký román, který nepostrádá ani myšlenku amerického snu, tíhu slávy nebo neúspěchu. QT dokládá, že umí nejen točit filmy, ale i psát. Jen si myslím, že okruh čtenářů bude přece jen menší než okruh diváků. Já osobně poctivě přiznám, že líp se cítím ve druhé skupině.

Kaduri
25.02.2024 5 z 5

Audiokniha.
Film som videla, keď ho dávali "tenkrát" v kine. Už je to nejaká doba.
Knižka ide oveľa viac do hĺbky. Dej zabieha do rôznych historiek, je to Tarantino vo svojej najlepšej forme. Doslova som sa rochnila v tej zlatej ére šesťdesiatych rokov Hollywoodu s The Monkees, Stevom McQueenom, Brucom Lee, Sharon Tate, Romanom Polanskim. A s Charliem Mansonom, čoby neúspešnou rockovou hviezdou.
Knižka má nezameniteľný Quentinov rukopis. Živo si ho viem predstaviť, ako sa chechtá pri opise zvlášť zábavnej historky.
Malo to šmrnc, drive. Moc sa mi to páčilo a odporúčam:).


iceVS
18.02.2024 4 z 5

Trošku jsem se s knížkou prala... Je to hezký, zajímavý, hodně různých poloh, dějů, osob, pohledů, ale stejně...
Rozhodně dám šanci filmu. Trochu si myslím, že tohle je ten případ, kdy film bude lepší. Aspoň pro mě.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)

15.05.2022


Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vtedy v Hollywoode v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x