Všichni jsme utkáni z hvězd přehled

Všichni jsme utkáni z hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325279/bmid_vsichni-jsme-utkani-z-hvezd-at4-325279.jpg 4 190 190

Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené... Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu. Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší litost ... Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci; tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny - pokud ovšem bude doručen včas...... celý text

Literatura světová Romány Příběhy
Vydáno: , Domino
Originální název:

We are All Made of Stars , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všichni jsme utkáni z hvězd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

amejzlík
23.08.2022 3 z 5

Příběh má v sobě spoustu lidskosti. Hlavní hrdinové řeší vztahy v těžkých životních obdobích. Líbila se mi myšlenka, že každý kdo odsud odchází chce odejít s čistým štítem. Více mne zaujala linka Hope. Stella mi nebyla moc sympatická. Zdálo se mi, že se nedovede vcítit do druhých. Místy mi příběh připadal až příliš přeslazený a měla jsem pocit jakoby se autorka snažila čtenáře za každou cenu úplně citově vyždímat.

martiline
21.05.2022 5 z 5

Opravdu moc pěkné čtení. Dojemné.
Prolínání života a smrti. Svým způsobem velmi uklidňující. Vzala jsem si z těch příběhů to, že dokud žijeme, žijme naplno ... a když má přijít konec ... stejně nám nic jiného nezbývá než se s tím smířit.


iva1154
03.01.2022 4 z 5

Kniha plná velmi pěkných myšlenek. Občas trocha romantiky neuškodí :-). Až si budu zase chtít pěkně počíst a trošku občas pobrečet, tak si knihu velmi ráda zase přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všichni jsme utkáni z hvězd v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených254x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených23x
v Knihotéce159x
v Chystám se číst205x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech2x