Všetko je možné. I. diel přehled

Všetko je možné. I. diel https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59282/mid_vsetko-je-mozne-i-diel-whX-59282.jpg 4 944 944

Povídky a novely série

< 8. díl >

Zbierka poviedok z pera svetoznámeho autora obsahuje štrnásť temných príbehov, ktoré majú jedno spoločné - vo fiktívnom svete Stephena Kinga je všetko možné. V prvej časti je sedem poviedok: Pitevňa číslo štyri, Muž v čiernom obleku, Všetko, čo milujete, vám bude vzaté, Smrť Jacka Hamiltona, V miestnosti smrti, Sestričky z Elurie, Všetko je fatálne.... celý text

Literatura světová Horory Povídky
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Everything’s Eventual , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko je možné. I. diel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (107)

nattotoast
15.05.2024 3 z 5

I když má King bezpochyby schopnost psát poutavé povídky, v této knize mi přišlo, že jsou povídky seskládané úplně náhodně bez společného tématu, což narušuje celkový dojem. Například na rozdíl od jeho sbírky 'Night Shift', kde povídky sdílejí společný tematický podtext, zde mi chybí jakákoli spojitost.

Jednotlivé příběhy jsou, pokud je hodnotím samostatně, často velmi kvalitní – Kingův vypravěčský talent je nesporný (byť někomu nesedne a někomu naopak sedne více) a mnohé povídky by si zasloužily plný počet bodů. Nicméně když jsou dány dohromady, příliš si navzájem neodpovídají a vytvářejí efekt podobný skákání mezi různými chutěmi – od čokoládového dortu k tvarůžkům, od guláše k vanilkové zmrzlině. Ačkoli každé 'jídlo' může být samo o sobě chutné, kombinace vytváří zmatený celkový dojem, který není tak uspokojivý, jak by mohl být. Až tuto sbírku zapomenu, pak si vzpomenu, že si vlastně víceméně nepamatuji vše.

Honey0105
13.01.2024 5 z 5

Povídky jsem nikdy nevyhledávala. Vlastně mě dříve spíše obtěžovaly. Krátký příběh, kdy se člověk ani nestihne začíst a povídka je najednou u konce. V poslední době jsem vztah k tomuto druhu literatury značně přehodnotila. Našla jsem v povídkách opravdové zalíbení. Hlavně po dlouhém dni v práci je hezké přijít domů a přečíst si krátký příběh, který má začátek i konec.
Tuto knihu jsem dostala od svého muže k Vánocům. Vybral jí kvůli povídce 1408. Viděla jsem totiž film a ten mi hlavně u konce dost zamotal hlavu. Vůbec jsem vlastně netušila, že byl film natočen pouze dle povídky, takže i to pro mě bylo překvapení. Na této povídkové knize, ale musím vyzdvihnout vše. Moc se mi líbila autorova předmluva, kde píše o psaní povídek a o důležitosti této literatury. Ke každé povídce navíc byla i předmluva nebo dodatek od autora a to jsem velmi ocenila. Každá povídka byla trochu jiná, ale v každé jsem našla nějaké zalíbení. Asi jedna mi přišla trochu slabší, ale jinak jsem si všechny příběhy náramně užila. Určitě to není poslední povídková kniha, kterou jsem četla a už teď se těším na další.


okeey
02.01.2024 5 z 5

Tato povídková kniha od mistra hororů byla za odměnu. Už od první povídky Pitevní sál čtyři, který mě od prvních slov okamžitě vtáhl do děje až po skvělou Jízdu na střele. Nejsem moc velká fanynka povídek, ale tady to bylo BUM, BUM, BUM. Povídku za povídkou jsem si užívala každou stránku. Jedna povídka byla lehce slabší, a to Sestřičky z Elurie, které souvisí se sérii Temná věž, ale velice známý Pokoj 1408 jsem si naopak užila.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Připravované knižní novinky (2. - 8. 3.)

02.03.2015


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všetko je možné. I. diel v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 427x
ve Čtenářské výzvě70x
v Doporučených52x
v Knihotéce572x
v Chystám se číst221x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech18x