Všetci sme snehové vločky přehled

Všetci sme snehové vločky https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420130/bmid_vsetci-sme-snehove-vlocky-Eys-420130.jpg 4 102 102

Každý chce byť výnimočný normálny. Po úspešnej trilógii Klub okašlaných báb vydávame novú knihu od známej autorky kníh pre baby Holly Bourne Všetci sme snehové vločky. Šestnásťročná Olive trávi leto v tábore – Tábor Reset však nie je to taký, na aké sme zvyknutí. Chodia doň mladí ľudia s psychickými problémami. Olive nepozná strednú cestu. Buď prespí celý deň, alebo sa jej nepodarí zaspať ani v noci. Nezvláda chaos sveta naokolo ani vo svojom vnútri. No čo ak je to všetko inak? Čo ak je to práve ten svet, čo treba opraviť? Nie ju a jej priateľov z tábora. Čo ak sa len zmenou celého sveta dajú vyriešiť všetky problémy? Všetci sme len snehové vločky, ale aj krehké vločky vedia spustiť lavínu!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Are We All Lemmings and Snowflakes? , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetci sme snehové vločky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

simca9342
09.05.2024 5 z 5

Přečtená před lety.

"Musím se opravit."
Řekla si Olivie , která už pár dní nevylezla nejen ven, ale ani ze svého bunkru , ve kterém tráví většinu svého času. Okolí jí hodnotilo nespravedlivě, jako sebevražedkyni, i když taková Olivie nebyla. Vadí jí hlasité zvuky , skrývá se před nimi a myslí si, že vše bude v pořádku, když se bude rovnou všem vyhýbat. Vlivem událostí se na radu doktorky ocitla na táboře pro lidi se stejnými problémy. RESET : potkej, sdílej a žij! Takto by měl znit slogan táborového komplexu.

Adhara
27.11.2023 1 z 5

Tak toto som fakt nedala. Kvôli absolútne neznesiteľnej osobnosti hlavnej postavy som po začiatku zvyšok knihy len prelistovala, aby som vedela, kam to speje (okrem toho, že to speje k poučeniu, to je u kníh tohto typu jasné nabetón). Áno, Olive je duševne chorá, je jasné, že jej myslenie musí byť iné ako myslenie nás ostatných. Autorke sa však nepodarilo priblížiť mi jej pocity tak, aby som sa do nich vedela vcítiť. A navyše aj keď bola "normálna", bola pre mňa jedna z najcudzejších a najnepochopiteľnejších postáv, aké som kedy čítala. Nemala som s ňou spoločné absolútne nič, každá jej myšlienka, každý jej čin bol doslova inverzný s tým, ako by som uvažovala ja. Nenávidela som ju z celej duše, ale nevedela som pochopiť, prečo nenávidí ona seba. Nenávidela sa totiž jedine za tie veci, za ktoré sa nemá prečo nenávidieť - že je chorá, že jej narodenie bolo ťažké... preboha, ako tak niekto môže uvažovať?! A k tomu partička pubertiakov, ktorí sú na jednej strane strašne vyspelí, na druhej strane len teraz objavujú Ameriku, čo sa tiež riadne spolu bilo. Jediná hviezdička za to, že to neskončilo extrémne sladko.


Knihomolka506
04.12.2022 5 z 5

Mohlo mě napadnout, že autorka asi nebude psát o Vánocích. Bohužel nestalo se a já knihu otevřela s nadšením měnícím se v omylné zjištění, že jde o YA román s tématikou duševní poruchy.
Olivie stejně jako hodně dalších lidí, kteří si procházeli tím, co ona a někteří stále prochází to nemají jednoduché a po mylném škatulkování končí v táboře spolu s těmi, kteří jsou na tom lépe nebo hůře. Tábor není ledajaký a kniha s tímto příběhem také ne . Nejen, že se zasmějete, ale posmutníte nad tou skoro až brutální upřímností. Čtení zdar!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

26.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všetci sme snehové vločky v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených137x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených7x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech3x