Všemi dary obdarovaná přehled

Všemi dary obdarovaná https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314424/bmid_vsemi-dary-obdarovana-6592bcd8b8ad5.jpg 4 556 556

Všemi dary obdarovaná série

1. díl >

Schovejte si svá tajemství tam, kde je příšery nenajdou. Desetiletá Melanie žije spolu s dalšími dětmi na vojenské základně, kde se pod přísným dohledem vzdělává. Nadprůměrně inteligentní dívka miluje staré řecké báje a její spřízněnou duší je učitelka slečna Justineauová. Zato seržanta Parkse, který hlídá děti jako dráb, nesnáší. Stejně jako doktorku Caldwellovou. Ale bez nich to asi nejde, když je základna obklopena zpustošenou krajinou, kde stejně jako ve zbytku země vládnou hladovci kanibalistická monstra, jež při honu za lidským masem nic nezastaví. Základna je však napadena a Melanii, slečně Justineauové, seržantu Parksovi, doktorce Caldwellové a vojínu Gallagherovi se podaří utéct. Společně se vydávají na cestu do Majáku, posledního místa v Británii, které se podařilo od nákazy zachránit. Jenže budou Melanii v Majáku chtít, když ji v blízkosti lidí popadá zoufalý hlad, jaký ještě nezažila?... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Girl With All The Gifts , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všemi dary obdarovaná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (152)

Belisima
23.01.2024 2 z 5

Začátek byl zajímavý, ale potom už mi to přišlo jako strašná blbost.

MichelleKing
11.01.2024 5 z 5

Wooow! Tak tohle bylo něco! Převázně si libuji jen v hororových knihách, ale občas mám chuť na knihu o zombie. Jako fanynku Walking dead a Last of us mě tento titul opravdu mile potěšil. Kniha má skvělý úvod, protože vidíme malou holčicku v nějaké instituci, víme, že tam jsou stráže a lékařský personál, a nemůžeme tak docela přijít na to, co se děje. Autor odvádí skvělou práci, vytváří napětí, pomalu odhaluje informace a vy jen hladově otáčíte jednu stránku za druhou. Všechno je to dobře napsané, napínavé a místy výjimečně strašidelné.
Obsazení postav, které budete milovat i nenávidět, a naprosto strhující příběh.
Opravdu mě to bavilo.


denniys
09.01.2024 5 z 5

Konečně zase jednou kniha, kterou jen tak nezapomenu, která nesplyne s ostatními!!!
Úžasné čtení, okamžitě putuje mezi oblíbené...
Tento příběh o konci naší civilizace je úžasný tím, že je skvěle vysvětleno, co se stalo, co se děje a co se dít bude.. jednoduše obsahuje minulost, současnost i budoucnost..
Dalším ohromným kladem je uvěřitelnost, propracovanost a klidně i reálnost ohledně zdroje nákazy.. ( ophyocordiceps jsem si googlila a jeho parazitování na mravencích a pavoucích je děsivé.... navíc mi téma silně připomnělo seriál The last of us ).
Všemi dary obdarovaná je poutavý příběh o zkáze, přátelství, lásce, odhodlání a víře v dobrý konec, který nepřijde.. Závěrem ukáplo pár slz, což na knihách miluji..
Za mě 99,9/100...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2016 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Nejlepší fantasy a horor)


Kniha Všemi dary obdarovaná v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených667x
ve Čtenářské výzvě140x
v Doporučených44x
v Knihotéce284x
v Chystám se číst353x
v Chci si koupit79x
v dalších seznamech18x