Všecky krásy dřeva přehled

Všecky krásy dřeva
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206956/bmid_vsecky-krasy-dreva-206956.jpg 5 7 7

Dřevo není jen obyčejný materiál ke stavění nebo topení. Dřevo je krásné. Na pohled, na pohmat, na přivonění. A všech těchto neobyčejností si všímá půvabná, bohatě ilustrovaná kniha o dřevu, stromech i lidech kolem nich, kniha s názvem Všecky krásy dřeva. Mimochodem, jde o dvojitou parafrázi - původní slova jsou z árie Kecala v Prodané nevěstě a použil je také básník Jaroslav Seifert jako název své jediné prozaické knihy. První kapitola se zabývá životem stromu, jeho bojem s okolím i kouzly, která v živém dřevě vytváří příroda. Druhá ukazuje, jak strom žije dál v dřevěných věcech a jak tyto věci vznikají. Ve třetí kapitole pak v humorných vyprávěních autora dřevěné věci - staré i dnešní, zdánlivě známé a běžné - ožívají. Autor si v této knize nekladl za cíl předložit čtenářům vědeckou práci či příručku, ale vážně nevážný pohled na "všecky krásy dřeva".... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všecky krásy dřeva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

bazyk21
26.09.2021 5 z 5

Kniha pohladí po duši autorovým pohledem na dřevo, jeho barvy, vůni, tvary a jedinečnou krásu

MilanCFC
19.07.2021 5 z 5

Úžasně zpracovaná knížka, už samotná obálka je dost lákavá. Na autorovi je jasně znát, jaké city chová ke dřevu a výrobkům z něho, a také to takovým způsobem předává čtenářům. Jak tu trefně padlo přede mnou, z většiny fotek je to dřevo opravdu cítit a voní.


Chesterton
02.07.2019 4 z 5

Ideální odpočinková publikace na začátek prázdnin a dovolených. Milé spočinutí s mužem jehož pohled na život je úctou k přírodě, řemeslu i rodinné tradici.
Pročtete za den, chvílemi působí naivně i trochu nastavovaně, ale duši pohladí. Kontakt s někým, kdo část života věnoval vztahu s životem dřeva. A fotky, které voní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všecky krásy dřeva v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x