Všechno nebo nic přehled

Všechno nebo nic
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447278/bmid_vsechno-nebo-nic-Zdw-447278.jpg 3 344 344

Všechno série

1. díl >

O tom, co dokáže jeden obyčejný muž udělat s racionálně uvažující ženou. Linda, majitelka prosperujícího bratislavského antikvariátu, je úspěšná, inteligentní žena s velkým smyslem pro humor a touhou po opravdové lásce, ale zároveň frustrovaná z několika nevydařených vztahů. Jednoho (ne)šťastného dne se virtuálně seznámí s Jakubem.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Motto
Originální název:

Všetko alebo nič , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno nebo nic. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (95)

lalela
15.06.2023 1 z 5

Na začátku knížky jsem si říkala, jaká je Linda silná skvělá žena, bohužel jen po seznámení s Jakubem. Celá knížka je vlastně postavená na zoufalství jedné mladé ženy a nesmyslné hondbě za chlapem, který jí za to ani nestojí. Čtenáři se o něm nedozvědí nic jiného, než jak umí milovat, jak je arogantní a bezcharakterní. Nevím ani, jestli si ta knížka zasloužila tolik stránek, jestli má paní spisovatelka posunuté hodnoty u mužských jiným směrem než většina žen, nebo v době psaní zažívala lásku, která ji ošálila mysl. Tato knížka mi vůbec nic nedala, jen to, že se k ní dozajista vracet nebudu.

ujira
20.11.2022 3 z 5

Celkem dobrý, současný, psychologický román o partnerských vztazích silných osobností, o závislosti a touze po lásce, o toleranci a ničení se. Román je trochu nevyvážený, je to pohled ze strany hrdinky, mužská strana nedostala možnost se obhájit, ale nepovažuji to za zásadní chybu.


Veve721
12.10.2022 1 z 5

Autorka staví do popředí ženských ctností inteligenci, pracovitost a sebevědomí, což je v pořádku. Problémem je zakomponování mužského elementu. "Všetko alebo nič" vydává nestabilní vztah za romantický sen každé svobodomyslné ženy, přestože má hrdinka za partnera manipulativního, vzteklého, sobeckého hulváta s přestřeleným egem. Jakub Lindu neustále ponižuje, zesměšňuje její styl oblékání, je na ni vulgární a v momentě, kdy mu vyplakává kvůli smrti své kamarádky se zeptá na velikost bradavek... Přesto se nám autorka snažit namluvit, že jde o epickou lásku plnou vášně. Linda nám (po vzoru Carrie ze Sexu ve městě) nonstop opakuje, jak je silná a soběstačná, přitom se tak vůbec nechová. I když jde o neškodnou romanťárnu, nelíbí se mi, jakým způsobem obhajuje mužskou aroganci a toxický vztah.

Co si čtenářka může odnést ze zmíněné Evitovky? Snad jen to, že pokud je chlap dobrý v posteli, třeba mu odpustit úplně cokoliv, klidně i nevěru či verbální útoky. Přestože Eva Urbaníková píše čtivě a má košatou slovní zásobu, forma textu nedokáže zachránit absurdní obsah. Dobrá kniha má moc ovlivnit svého čtenáře, motivovat, donutit ho k zamyšlení... Jednoduše se nedokážu ztotožnit s odkazem, který autorka předává ženám. Tohle není žádná roztomilá romance, ale thriller o manipulátorovi a jeho nablble naivní oběti!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (31. týden)

25.07.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všechno nebo nic v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených590x
ve Čtenářské výzvě110x
v Doporučených26x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst93x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech5x