Všechna ta krev, co nás spojuje přehled

Všechna ta krev, co nás spojuje
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518709/bmid_vsechna-ta-krev-co-nas-spojuje-Efp-518709.jpg 3 25 25

Otec a syn přijeli na rozhrkaném voze a zabrali pozemek. Když postavili dům a stáj, připojily se k nim matka a dcera. Zorali pole, zřídili obchod a hostinec a žili z toho, že občasným pocestným nabízeli jídlo a nocleh. Vždyť kdo by v nehostinné prérii odmítl teplé sousto a přístřeší? Zvlášť když je dívka z hostince tak přívětivá a hezká a vlasy má jako oheň. A nejen to: umí mluvit s duchy mrtvých a věštit z karet a z dlaně budoucí osud. Kdo by odolal? A pak jednou lidé z města objevili v řece zohavené tělo muže. Později nalezli další dva. Začali se pravidelně ztrácet pocestní, jejich těla se však nenašla. Kdo to udělal? Stvůra, které zachutnala lidská krev? Potulná banda zločinců? Dívka z hostince nabídla, že se na to zeptá obyvatel záhrobí. Odpověď zněla: Viník je osamělý vrah. Muži z hostince ovšem vídali skupinu jezdců. Kde je pravda? Nebo je to všechno úplně jinak?... celý text

Literatura světová Horory Historické romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

All the Blood We Share , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechna ta krev, co nás spojuje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Sigurd_Lesandi
21.04.2024 3 z 5

Po V zahradě zášti jsem se autorčiny druhé knihy nemohl dočkat, bohužel jsem po jejím dočtení zůstal dost na rozpacích.
Podle mě autorka tak trošku nachytala samu sebe. O rodině Benderových se toho ví opravdu málo, a i ty málo, co se ví, jsou povětšinou jen spekulace. Napsat tedy historický román o takové rodině, který by měl jejich život pravdivě odrážet, nemůže být jednoduché. A tady je ten problém, nic jsem se o rodině nedozvěděl. Přišlo mi, že autorka sama moc nevěděla, jak celou knihu uchopit.
Pořád se jedná o historickou beletrii, či-li se dá očekávat, že tam bude něco málo domyšleného. Tohle je ale podle mě čistá fabulace. Bohužel ani ta dobře nefunguje. Byla to prostě nuda. Už od začátku je vám jasné, jaká bude hlavní zápletka, a tak to taky zůstane.
Neustále jsme se tak točili v kruhu, který se nikam nevyvíjel. Popravě už bych víc ocenil, kdyby autorka knihu podala záměrně jako fabulaci, která je rodinou jen inspirovaná. Nedostatek informací se takhle odrazil i na postavách, které byli strašně ploché a bez charakteru.
Je to škoda, protože po první knize je jasné, že autorka rozhodně psát umí, jen si tady podle mě nešťastně zvolila téma.

Pazďa
17.04.2024 3 z 5

Povedený příběh, který oproti své premise není ani datektivní, ani horový. Autorce se dobře povedlo vyplnit reálný příběh, který zůstává obklopený otázkami kvalitní beletrií. Víceméně je to čtivé, jen občas člověk narazí na pár hluchých míst. Pochvala pro překladate, za uvážené užití hovorové čestiny v přímé řeči.


uzivatel42014
09.02.2024 4 z 5

Tak dočteno, chvíli mi trvalo se začíst,škoda,že se kniha nezakládá více na pravdě,ten konec mě trochu zklamalo Benderovi odešli a už je nikdo neviděl nemá to konec ,ale i tak je čtivá a stojí za to

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všechna ta krev, co nás spojuje v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Camilla Bruce
norská, 1976
2022  88%V zahradě zášti
2023  66%Všechna ta krev, co nás spojuje