Všechna hvězdná znamení přehled

Všechna hvězdná znamení
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442565/bmid_vsechna-hvezdna-znameni-APL-442565.jpg 5 1 1

Texty otištěné v této knize dlouho kolovaly mezi kamarády. Zaznívaly na literárních čteních, vycházely časopisecky, objevovaly se v různých sbornících. Ke svému autorovi - novináři, muzikantovi a překladateli Michalu Bystrovovi - patří stejně jako jeho písničky a články. Popravdě k němu patří víc než cokoliv jiného. Žánrově rozevlátý soubor představuje Bystrovovu tvorbu v celé její šíři: od milostné poezie (Noční kouzlo, Rychlík do horečky) přes sarkastický, někdy černý, jindy růžový humor (Sade, lesy, zahradnictví) až po lehce nostalgické rozjímání o rodném městě (Prahoznámá postava) či naopak intenzivní hřímání ve volném verši (Vzteklej pes). Najdeme tu básně o narození dítěte (Blond kytka pro blond holku) i o smrti otce (Zima za průhlednými záclonami), říkanky pro malé neteře, dceru a syna (Kůň s modrýma očima, Všechna hvězdná znamení), ale také zběsilý nonsens podvratného charakteru (Potkal Špringštajn Silvrštajna). Výsledkem je to, čemu autor s oblibou říká „organizovaný chaos“.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechna hvězdná znamení. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Králíczek
12.01.2023 5 z 5

Krásný vánoční dárek od Osice. Michal Bystrov mě nadchnul už ve sbírce Nech ten mech. Tady, ač básně nejsou jen tak rozpustile hravé, ale často vážnější, určitě nejsem zklamán. Líbí se mi ta lehkost, s kterou autor tvoří (nebo jak se to alespoň z básní zdá) a o to víc mě mrzí nízký počet přečtení zde na databázi. Za sebe mohu sbírku jen doporučit.

Finskej
21.09.2022 5 z 5

Další sbírka básní Michala Bystrova. A je stejně dobrá jako ty předešlé. Michal píše texty zasmušile bluesové i sarkastické a ironické. I když těch zasmušilejších asi o trochu víc. Protože s jazykem českým to umí, je radost jeho texty číst. A protože jsou ze života a o životě, dávají smysl. I když jsou to zrovna nesmysly. Je to zkrátka poezie, kterou může v klidu číst i někdo, kdo jinak obvykle básním moc neholduje.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všechna hvězdná znamení v seznamech

v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chci si koupit1x