Vražedná výměna přehled

Vražedná výměna https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182000/mlada-fronta-ii-zdar-182000.jpg 4 28 28

Druhá kniha Simona Kernicka se odehrává na stejné policejní stanici jako jeho prvotina. Dokonce na první román, Záležitosti kolem umírání, i velmi volně navazuje. Hlavního "hrdinu" ovšem nahrazuje hrdina nový, tentokrát skrznaskrz kladný. Zatímco se detektiv Gallan na stanici zabydluje a seznamuje se s její nepříliš lichotivou historií, přichází ke spolumajiteli bezpečnostní agentury Maxi Iverssonovi zákazník, požadující doprovod na jednu nepříliš čistou obchodní výměnu - pod hrozbou osobní likvidace prý musí prodat svůj noční podnik. Na schůzce ale nedoje k výměně peněz za doklady od klubu - jeden z členů ochranky zabije majitele klubu i jednoho kolegu, ale než stihne zastřelit i Iverssona, zabije on jeho. Protože ale ve službě použil nelegálně drženou zbraň, rozhodne se dělat mrtvého brouka. Když nenápadně ujíždí z místa činu, je zastaven dopravní policií, která v autě objeví rozstřelené okno a krvavé skvrny na sedačce. Iversson policisty napadne a uteče. Musí se skrývat, ale snaží... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Murder Exchange , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražedná výměna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

pavel9410
01.01.2021 4 z 5

Docela zabavna detektivka, stylem spis drsna americka skola, realie jsou v modernim Londyne. Zajimave je vypraveni z pohledu jak detektiva, tak ‘pachatele’. Nebo je to spis obet? Hmm, vic prozrazovat nebudu. Posilam dal do knihobudky, at si ji uzije i nekdo jiny.

ThomasRuhe
05.05.2019 4 z 5

I přesto, že se děj odehrává v Londýně, tak mi atmosférou silně připomínal starý americký kriminálky ze 70 tých let. V hlavních postavách úplně vidím takový borce jako byli Steve McQueen a Roy Scheider.
Hlavní postavy Iversson a Gallan jsou pro vyprávění děje také skvěle zvoleni jako protiklady a soupeři. Střídání děje z jejich pohledu se taky povedlo. K tomu musím přičíst, že jsem se upřímně bavil textem, který byl protkán lehkým ironickým humorem.
Vražednou výměnu jsem si přečetl po letech znovu, a opět mě to bavilo. 85%.


kara
26.11.2016 4 z 5

Docela dobrá detektivka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražedná výměna v seznamech

v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x