Mé vnitřní dítě chce vraždit všímavě přehled

Mé vnitřní dítě chce vraždit všímavě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515931/bmid_me-vnitrni-dite-chce-vrazdit-vsimav-woO-515931.jpeg 4 47 47

Pokračování vražedně zábavného krimi románu Björn Diemel si osvojil principy všímavosti a s jejich pomocí nastolil ve svém životě nový řád. Podal výpověď v advokátní kanceláři, kde byl od rána do večera pod šíleným tlakem, a stal se z něj advokát na volné noze. Díky tomu teď tráví více času se svou dcerou a hádky s manželkou se nesou v láskyplnějším duchu než dřív. A kromě toho zvládá levou zadní vést dva mafiánské klany — bosse jednoho klanu totiž tak trochu zabil a šéfa druhého zase drží ve sklepě mateřské školky. Ale proč si ke všem čertům ani tak nedokáže užívat života? Proč mu pořád tečou nervy? Má už snad toho vraždění po krk? Na správnou životní cestu ho opět přivede osobní terapeut Joschka Breitner — za všechno totiž může Björnovo vnitřní dítě!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Das Kind in mir will achtsam morden , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mé vnitřní dítě chce vraždit všímavě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

esma
14.04.2024 4 z 5

Romány Karstena Dusse prostřednictvím mindfulnes řeší problémy moderního
čtyřicátníka - nespokojená manželka, náročná práce, nedostatek času, problémy s umístěním dítěte do školky...
Autor v značně nadsazeném černo-humorném románu vsadil na protiklad a spojil dva zdánlivě protichůdně světy: kultivovaný, uhlazený, uklidňující a pozitivní svět mentálního kouče pana Jožky Braitnera s šílenou, brutální, do krajnosti vytaženou životní jízdou mladého právníka Björna Diemela. Neustále vtipně překvapuje novými absurdními, i když stále uvěřitelnými situacemi, a i když se Björnovi často vymykají z rukou, řešení se s mentálním koučem vždycky najde.
V pokračování románu posílá Karsten Dusse Björna Diemela pochopit příčiny jeho nutkavého nechtěného chování znovu k předraženému, nicméně úspěšnému mentálnímu koučovi Jožkovi Braitnerovi. S hlavním hrdinou tak můžeme projít základními kameny formování jeho osobnosti, které leží v dětství. Ale nebyl by to Björn, aby jeho život nebyl sledem téměř kamikadze, nebezpečných a nechtěných příhod. A také Karsten Dusse nás opět torpéduje černým humorem, nadsázkou a bláznivými nápady. Vtipně míří i na nová témata, která rezonují v moderní společnosti : vztah k životnímu prostředí, k menšinám ve společnosti a k sobě navzájem. Druhý díl tak navazuje na první a vyrovná se mu nápady, svižností i vtipem.
Audiokniha. Milo Kráľ je jako interpret génius.

parvitas
23.02.2024 4 z 5

Prepojenie konzultácií o nenaplnených potrebách vnútorného dieťaťa a následnom riešení v praxi bolo miestami cynické a zábavné zároveň, ale u nie tak prekvapivé ako bola prvá časť. A menej krvavé. Veľmi sa mi páčil spôsob s vyrovnaním požiadaviek premotivovaných rodičov v škôlke. :) To bola najlepšia ukážka... no som si istá, že v skutočnom živote by sa našli osoby, ktoré by v tom chceli pokračovať (aj za cenu zníženia počtu detí o tretinu a podobne). Ale kniha je kniha a v nej sú tieto postavy viac príčetné ako v realite. Aj ked som si nie istá tým nabíjaním kolobežiek a rozvozom - ako to prebieha v našom meste?
Určite si rada prečítam aj pokračovanie.


Aleen
04.02.2024 5 z 5

Od začátku humorné, zábavné a hezky provázané s filozofií vnitřního dítěte. Musím přiznat, že všímavost jako přístup k životu, mi byl příjemnější, ale vnitřní dítě se k profesi hlavního hrdiny hodí mnohem víc. Kreativní a novátorská detektivka, u které se člověk může bavit nejen řešením trablů, které způsobilo vnitřní dítě, tak manipulací s rodiči a také jejich povrchností.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mé vnitřní dítě chce vraždit všímavě v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

vraždy mafie detektivní a krimi romány černý humor životní problémy vůdcovství

Autorovy další knížky

Karsten Dusse
německá, 1973
2022  82%Vraždi všímavě
2023  84%Mé vnitřní dítě chce vraždit všímavě