Vražda v secesní vile přehled

Vražda v secesní vile
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335814/bmid_vrazda-v-secesni-vile-J9V-335814.jpg 3 18 18

Mrtvý muž v přízemí secesní vily staví před vyšetřovatele zásadní otázku: je to sebevražda nebo vražda? Vyšetřování odhaluje osudy, charaktery i motivaci těch, kteří jsou s obětí nějakým způsobem spojeni, a nemalou roli sehraje také náhoda. Ta stojí i za „atentátem“, kterým se kriminalisty pokusí připravit o život jistý mladík. Všechny indicie nakonec ukazují na manžela ženy, která měla se zavražděným milenecký vztah, ale druhá vražda vyvolá překvapivý zvrat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v secesní vile. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Lenka4
24.04.2023 4 z 5

Oceňuji, že autor věnoval pozornost i méně významným postavám a představil jejich minulé i současné životy. Příběh tím získal na barvitosti. A protože nechybí ani jemný humor, výsledkem je lobogo četba.

Aghatte
15.02.2023 1 z 5

Na knihu jsem se těšila, líbil se mi název i obálka, ale čekalo mě veliké zklamání.
Autorův ukecaný styl mi vůbec nevyhovuje, než dojdu na konec věty - a tím mnohdy i na konec odstavce - zapomenu, co tím chtěl básník říct.
Postavy povrchní, plytké, nikdo mi nijak nepřirostl k srdci, a je mi jedno, kdo koho a proč zabil. Závěrečná sepsaná přiznání tomu nasadila korunu.
Vracím do knihovny a jsem ráda, že jsem ji nezakoupila, jak bylo v plánu.


Kekik
07.02.2022 2 z 5

Vražda v secesní vile by mohla být zajímavou knihou, ale bohužel mi vůbec nevyhovoval styl psaní. Nemám ráda dlouhá, květnatě rozvinutá souvětí. Stává se mi, že vůbec nevím, co vlastně v té větě bylo. Respektivě co tím autor chtěl sdělit. Upřednostňuji přímočarý styl psaní. Bez zbytečných odboček, nesmyslných přirovnání a jiné. Takže jsem se horko těžko prokousávala knihou. Myslela jsem si, že ji budu mít za chvíli přečtenou, ale bohužel jsem se do čtení nutila. Více než o vyšetřování jsem se dočetla o podrobném popisu všech postav, jejich životů, a velmi podrobného popisu okolí. Tyto informace vůbec nebyly potřeba znát k příběhu. Celkově zde bylo napsáno mnoho zbytečné omáčky, a to má kniha jen 172 stran a malý formát.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražda v secesní vile v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě7x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

české krimi české detektivky

Autorovy další knížky

Petr Bým
česká, 1954
2017  54%Vražda v secesní vile
2019  69%Vražda na svatbě
2018  45%Vražda v dívčí garsoniéře
2020  71%Vražda v nemocnici
2024  56%Vraždy v červeném domě