Vražda pod lipami přehled

Vražda pod lipami https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314548/mid_vrazda-pod-lipami-UcJ-314548.jpg 4 5 5

Učte se německy čtením krimi příběhů! Poutavé detektivky z prostředí Berlína doplňují rozmanitá cvičení. Vyzkoušejte si němčinu v textech s vynechanými slovy, v přiřazovacích a překladových cvičeních nebo ve hrách s písmeny! Kniha je doplněna CD ve formátu MP3, které obsahuje text namluvený rodilou mluvčí.

Detektivky, krimi Učebnice a slovníky
Vydáno: , Edika
Originální název:

Mord Unter den Linden


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda pod lipami. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

mirkoczentovic
15.08.2020 3 z 5

Dobrý úmysel sa trocha míňa cieľu.

Na obale knihy sa totiž píše, že je vhodná pre úrovne B1/B2. S vhodnosťou pre úroveň B1 to podľa mňa nie je celkom pravda, pretože študent na úrovni B1 si len ťažko poradí s komplexnejšími obratmi ako minulý infinitív, konjunktív či subjektívna modalita, ktorými sa to hemží už na prvých stránkach.

Naopak, slovná zásoba či dĺžka viet sú primerané.

Kniha je teda z hľadiska náročnej gramatiky vhodná skôr pre úroveň B2, kde však už je namieste otázka, či v nemčine radšej neskúsiť klasiku, ktorá sa už na zjednodušovanie nehrá.

Poteší kvalita CD nahrávky, ako i fakt, že nejde o zrkadlovú (dvojjazyčnú) knihu.

zanbai
02.05.2020 4 z 5

Příběhy trochu pokulhávaly, česky bych je asi číst nechtěla, nicméně na ozvláštnění a zpřístupnění němčiny, v níž pro změnu pokulhávám já, stačily bohatě. Při četbě jsem zároveň poslouchala namluvenou verzi, takže jsem si kromě rozšíření slovní zásoby zlepšila i poslech. Zahrnutá cvičení jsem přeskakovala, ale některá z nich pracovala přímo s textem příběhu (pár odstavců mělo např. vynechaná slova, jiné zase byly celé psány malými písmeny apod.), zcela se mi jim tedy vyhnout nepodařilo; tyhle konkrétní úlohy však byly natolik lehoučké, že jsem se jimi bez problému „pročetla“, ani jsem nemusela pozastavovat CD. :) Kniha obsahuje i malý slovníček - zdůrazňuji, že malý, neb mi při mých (ne)znalostech hrubě nestačil. Internet tuhle drobnou komplikaci hravě vyřešil.
Celkově jsem velmi spokojená, plánuji se poohlédnout po dalších podobných knížkách.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražda pod lipami v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x

Autoři knihy